X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
משה דן מדריך תיירים מוסמך, סופר ופובליציסט מראה
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב

בית המשפט מוסמך לפרש את החוק, לא לחוקק אותו. בחברות דמוקרטיות זה תפקידו של המחוקק. יהא השופט בעד או נגד מפעל ההתנחלויות, על פסיקתו להיות חסרת פניות. כל דבר פחות מכך, יהפוך את המערכת לעוד שחקן במערכת הפוליטית
▪  ▪  ▪
ביניש. ביצרה שיטה נטולת שוויון [צילום: פלאש 90]

שוב, נשיאת בית המשפט העליון לשעבר דורית ביניש וכמה מעמיתיה נטלו לעצמם את תפקיד המחוקק וסמכויותיו, וביקשו ליצור חוק חדש.
בפסיקה בשבוע שעבר, ביניש וחבר שופטים שכלל את השופטות עדנה ארבל ומרים נאור, כולן מתנגדות נחושות להתנחלויות, קבעו כי על מייקל לסנס, חקלאי יהודי המתגורר בקדומים, בשומרון, לפנות שטח אדמה של ארבעים וחמישה דונמים עליהם נטע אלף ושלוש מאות עצים, מכיוון שערבים כלשהם טענו כי השטח המדובר הוא בבעלותם. בית המשפט פסק כי על לסנס לפנות את האדמה ואת העצים באופן מיידי ולפצות את התובעים הערבים ואת המינהל האזרחי.
בית המשפט פסק כי יהודים, שלא כמו ערבים, אינם יכולים לטעון לחזקה בהגדרת החוק העותומני, אשר לפיו עיבוד אדמה לפרק זמן שבין שלוש לעשר שנים יכול להוות חזקה לבעלות.
טקטיקת הפנייה הפוליטית לבית המשפט העליון
לסנס, אשר עלה מבולטימור לפני ארבעים שנה, זרע חיטה, שעורה ותירס בשטח המדובר בשנת 1996, ובשנת 2006 שתל בחלקה עצי זית. שנה לאחר מכן ערבים העלו התנגדויות ובשנת 2009 - בעזרתן ובייצוגן של התנועות "שלום עכשיו" ו"יש דין", הגישו עתירה נגד לסנס. האדמה מעולם לא נרשמה בטאבו וטיעוני הערבי לא גובו בראיות כלשהן לבעלות על השטח.
לפי לסנס, מסמך מהתקופה העותומנית (מאליה) שהוצג על-ידי הערבים, לא מציין מקום מדויק אלא אזור כללי, וכן לא מציין את שמו של הבעלים על השטח. מכיוון שכך, לא ניתן לדעת אם המטע של לסנס הוא "המקום" או לא. למרות שוועדת עררים של המינהל האזרחי דחתה את עתירת הערבים לבעלות על השטח, "שלום עכשיו" ו"יש דין" פנו ישירות לבית המשפט העליון, בו הן ידעו כי יוכלו לנצח בחסדי הפוליטיקה, במקום בחסות החוק.
בהופעה זו לפני בית המשפט העליון, הציע לסנס להעניק לטוענים הערבים בעלות מלאה על המטע אם יוכלו להוכיח בעלות. בית המשפט סירב לעסקה. למרות שהערבים לא הצליחו להוכיח את בעלותם על השטח, הורה בית המשפט לפנות את השטח ולעקור את העצים.
עובדות מכריעות אלו לא פורסמו בכלי התקשורת, אשר קיבלו את החלטת בית המשפט העליון ללא פקפוק, ולו הקל שבקלים.
טקטיקה דומה - פנייה ישירה לבית המשפט העליון אשר איננו בוחן את הראיות - בוצעה בשטחים אחרים הנתונים למחלוקת, כגון מגרון. אך במקרה של לסנס, בית המשפט העליון הלך מעבר להחלטה לגבי מיקום ונושא מסוימים, והוציא צו מפלה. בית המשפט לא פסק בבעלות מי הקרקע - מכיוון שהתובעים הערבים בבירור אינם הבעלים. הפסיקה נגד מייקל לסנס - על-פי החלטת בית המשפט, הזכות לבעלות באמצעות חזקה לא תקפה בהיותו מתיישב יהודי.
אם ללסנס או לתובעים הערבים אין בעלות על הקרקע, למי יש? בית המשפט שמר על זכות השתיקה.
הפסיקה מעודדת ערבים להשתלט על קרקע מדינה
פסיקה זו צריכה להעביר צמרמורת בגבו של כל אדם החרד לשלטון החוק. משמעות ההחלטה היא כי בית המשפט העליון נגוע באג'נדה פוליטית המפלה נגד יהודים.
פסיקה זו של ביניש מצטרפת לפסיקה בעניין מגרון, בה פסקה כי כל אדמה אשר איננה בבעלות מדינת ישראל יש לראות בה אדמה פלשתינית פרטית, בלי להתחשב בכך שישנם טוענים בהווה או בעתיד לבעלותם על האדמה, אשר אינם ערבים (כלומר: יהודים). פסיקתה הקודמת מחקה קטגוריות שונות הנוגעות להגדרה של אדמות ציבוריות שבוססו בחוק העותומני, אשר חלקים גדולים מהן כלל לא נסקרו ואינם נתונים במחלוקת.
ייתכן שכוונתה של ביניש הייתה לבסס מערכת מסודרת יותר מאשר זו שהייתה קיימת עד כה של בעלות של שטחי אדמה, אך פסיקה המכירה בזכותו של ערבי, ולא של יהודי, לתבוע בעלות על שטח אדמה אשר איננו מעובד ואשר אין טוענים אחרים לבעלות עליו, מבצרת שיטה נטולת שוויון המעניקה לגיטימציה להסגת גבול וטענות מצדם של ערבים, ומונעת רפורמות משמעותיות.
פסיקתה מגבילה יהודים ומעודדת ערבים להשתלט על קרקע מדינה. ניתן להניח כי פסיקתה תעודד ערבים ישראלים, או אזרחים ערביים של הרשות הפלשתינית או של ירדן, להשתלט על אדמות ביהודה ובשומרון.
לפרש את החוק, לא לחוקק אותו
מאז 1967 הממסד הישראלי יישם את החוקה הירדנית (קרי החוק העותומני) בכל נושא הקשור לאדמות יהודה ושומרון. נוהל זה הוביל את פליאה אלבק המנוחה לספור גללי עזים באדמות המיועדות לשימוש אזרחי יהודי, כדי לוודא שהאדמות הן לא רכוש ערבי על-פי החוק העותומני. גם מנחם בגין ז"ל הקפיד לשמור על דיוקי החוק ביהודה ובשומרון. בנטישת החוק העותומני ייתכן שבית המשפט חותר תחת שלטון החוק ביהודה ובשומרון בביטול עקרונות שימוש הקרקע עתיקת-היומין.
בית המשפט מוסמך לפרש את החוק, לא לחוקק אותו. בחברות דמוקרטיות זה תפקידו של המחוקק. יהא השופט בעד או נגד מפעל ההתנחלויות, על פסיקתו להיות חסרת פניות. כל דבר פחות מכך, יהפוך את המערכת לעוד שחקן במערכת הפוליטית.
ביצוע מניפולציות ברשות השופטת - תוך שימוש בבית המשפט העליון, בפרקליט המדינה והמינהל האזרחי נגד זכותם של יהודים לחיות ביהודה ובשומרון - חותר תחת הדמוקרטיה, תחת הציונות ותחת שלטון החוק. הסכמה כי פרודיה פסאודו-חוקית זו תימשך, מזהמת את כל מערכת השלטון שלנו.

הכותב הוא דוקטור להיסטוריה, סופר ועיתונאי.
תאריך:  28/03/2012   |   עודכן:  28/03/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מי מחוקק את החוק?
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
יש לנקות את הבג"ץ
בגץ=בצלם=שמאל   |  29/03/12 01:09
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
צ'לו רוזנברג
רק במדינת הפכים כיפה כבר איננה רק כיפה סרוגה או כיפה שחורה או "כיפה אדומה", אלא היא "כיפת ברזל", כזו שאמורה להגן עלינו מפני טילים. בזכות "כיפת הברזל", פרי המצאה ישראלית מרשימה, מנהיגינו יכולים לנשום לרווחה כשמיליון איש נשנקים בתוך מקלטים מעופשים ובלתי ראויים לבני אדם
אלי אלון
מנכ"ל האגודה למען החייל מודה: המזנון של האגודה בסמוך לצומת ארלוזורוב בת"א פעל במשך כל השנים ללא רישיון. המזנון סגור למעלה משנה וחצי ופתיחתו לא נראית באופק. המפסידים העיקריים מכך: החיילים הנאלצים להוציא סכומים נכבדים על כריך ושתייה במזנונים היקרים שבתוך אולם הנוסעים של תחנת הרכבת "סבידור"
ד"ר יפעת ביטון
מאמר זה מבקש לזהות גורמים המקדמים את אפשרות ההכרה המשפטית בהפלייתה של קבוצה מסוימת, וגורמים המקשים על כך. לשם כך, תחת אשר יחזור אל עיקרון השוויון וינתח לעומק את נימי מרכיביו, המאמר חוזר דווקא אל מושג ההפליה, כדי לברר לעומק מהי אותה 'מחלה' שעיקרון השוויון מבקש 'לרפא'
רועי אורן
חשיפתה המצמררת של כתבת הבריאות של הערוץ הראשון, קטי דור, בדבר חיידקים העמידים לאנטיביוטיקה בבתי-החולים, מלמדת על כך שהגיע הזמן שהמדינה תגן על אזרחיה ולא תתן להם למות בבתי-החולים
אפרים הלפרין
הכותרות מעידות על 41% הצבעה בקדימה. המפלגה הזאת היא פלא-עולם שמיני, סינרגיה שלילית. ככל שהפרטים בה חזקים, הרי שסכומם נמוך מאוד-מאוד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il