הינה כמה טיפים כיצד להקל על החזרה לשגרה:
|
|
- חזרו לשעות השינה הרגילות מהר ככל האפשר. בכדי להימנע מאכילה מוגברת בגלל עייפות. כשלא ישנים מספיק (ועייפים), יורדות רמות הלפטין (שתפקידו לווסת את תחושת הרעב ולדכא תאבון) ועולות רמות הורמון הגרלין בגוף, עובדה שגורמת לנו לרצות לאכול יותר ובנוסף כשעייפים קשה לנו יותר לעמוד בפיתויים;
- תזכרו שהימים הראשונים עלולים להיות קשים מבחינה נפשית עד שנסתגל מחדש למסגרת הלימודים או לעבודה, והדכדוך עלול להיות גם ללא ספק גורם לאכילת יתר;
- אם השגרה של הלימודים או העבודה איננה שגרה אהובה, נסו לשלב בכל יום או מספר פעמים בשבוע, פעילות כלשהי שאתם אוהבים. זה ירכך את החזרה לשגר וישפר את התחושה הטובה ומצב הרוח;
- אחת הדרכים לשפר את תחושת המרץ והחיוניות של הגוף היא לחזור (או להתחיל למי שלא עשה קודם) לעסוק בפעילות גופנית בתנאי כמובן זו תהיה פעילות ספורטיבית שאנו אוהבים בכדי שנצליח להתמיד בה. קבעו פעילות משותפת עם חברים בכדי שלא תוותרו לעצמכם;
ובאוכל?
- הטעות הגדולה ביותר היא לעלות על המשקל בתקופת החגים, ואז להתחיל דיאטת בזק "ולרדת הכל מהר". ניסיון כזה לא רק שברוב המקרים לא יצלח, הוא עלול להסתיים בעלייה נוספת במשקל. לכן, כדאי לנסות לחזור להרגלי האכילה, סוג המזון והפעילות שטרום החופשה, להקשיב לתחושות הרעב והשובע הטבעיות שלנו, להשתדל לאכול ברוב הזמן אוכל בריא, ולתת לגוף לרדת את מה שעלינו בזמן המתאים לו. לא קל.. אבל יעיל;
- אם נשארו בבית שאריות של חבילות שי שקיבלתם או עוגות, פיצוחים וכדומה שנשארו מהאורחים למשל, דאגו להוציא אותם מהבית בכדי להקטין את הפיתויים. אם קשה לכם לזרוק, חלקו לשכנים או הביאו לעבודה;
- במקביל, דאגו שהאוכל הבריא שאתם רוצים לחזור ולאכול יהיה בבית זמין ונגיש ומוכן לאכילה. כך למשל ירקות ופירות חתוכים במקרר יעשו את העבודה מצוין, כמו גם קלחי תירס או קופסאות טונה שקל לפתוח ומייד לאכול על כריך או בתוך סלט;
- הכינו מראש גם ארוחות מלאות מבושלות. אם אתם יודעים שלא יהיה לכם זמן לבשל, הקפיאו ארוחות מראש כדי שאם תגיעו הביתה רעבים ויתחשק לכם "אוכל אמיתי" משביע וטעים. זה כמובן עלול לגרום לנשנושים ולאכילה מוגברת, אך לא משביעה. דאגו שהארוחות לא יהיו על טהרת הפחמימות שקל יותר בדרך-כלל לאכול מהן יותר ושיכילו מספיק חלבונים שגם אחראים במיוחד על תחושת שובע. אין לכם זמן לבשל ולהכין? תמיד אפשר לפתוח קופסת טונה שלמרות המקובל לחשוב, אינה מכילה חומרים משמרים כלל ושומרת על רוב הערכים התזונתיים של הדג הטרי וכך גם להגביר את צריכת הדגים הלוקה בחסר בקרב רובנו וגם להעשיר את הארוחה בחלבונים משביעים, בריאים ומזינים;
- ולבסוף - תסלחו לעצמכם אם לא הכל נראה מייד בדיוק כמו שרציתם וכפי שהבטחתם לעצמכם שיראה "אחרי החגים" ותנו לזה להיות תהליך שמתרחש בהדרגה;
- באופן כללי, אני מציעה להסתכל על השגרה כעניין שנתי, ואז הכל שגרתי ונוח. העבודה בזמנה וחופשות בזמנן וכך גם החגים. הכל שגרה.
|