X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
מרכזית המפרץ. תופסת נפח
מרכזית המפרץ הולכת להכפיל את גודלה ולהיות מתח"ם מהגדולים במזה"ת
הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה הרחבה משמעותית ב-25 דונם של מרכז התחבורה העיקרי של הצפון והפיכתו למרכז תחבורה משולב הגדול ביותר בישראל ההרחבה נועדה לעמוד בביקוש הגובר לתחבורה ציבורית באזור
הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה של תשתיות לאומיות (ות"ל) נתנה (יום ב', 5.8.24) אור ירוק למשרד התחבורה והבטיחות בדרכים לקדם תוכנית להרחבת מרכז התחבורה מרכזית המפרץ בחיפה והפיכתו למרכז תחבורה משולב (מתח"ם) הגדול ביותר בישראל ומהגדולים במזרח התיכון.
התוכנית (תת"ל 185 - מתח"ם לב המפרץ) היא חלק מתוכנית אב ארצית למתקני תשתית לתפעול תחבורה באוטובוסים לשנת 2040, שבמסגרתה אושרו עד כה שלוש תוכניות הכוללות 19 מתחמי תחבורה משולבים (מתח"מים) במטרופולין תל אביב, ומקודמים עשרות מתחח"מים נוספים ברחבי הארץ.
ייחודה של התוכנית הנוכחית הוא בכך שהיא עוסקת במתח"ם בודד, עקב גודלו וייחודו. מתח"ם 'מרכזית המפרץ' הוא כבר היום מרכז התחבורה הגדול והעמוס ביותר בארץ, מחבר מגוון גדול במיוחד של אמצעי תחבורה ומשרת אזור רחב ביותר. במסגרת התוכנית יגדל שטח המתח"ם מ-20 דונם כיום ל-45 דונם.
במשרד התחבורה אומרים כי הרחבת מתח"ם מרכזית המפרץ נדרשת בדחיפות, על-מנת לאפשר לו לתפקד ביעילות נוכח הביקוש הגובר. בין היתר יתווספו למרכז חניון תפעולי, חניון לילה וחניון "חנה וסע" מצדו הצפוני. במסגרת הליך התכנון, תבוצע בדיקה של התוכנית העתידית הדרושה למתח"ם, תוך התחשבות בפיתוח המתוכנן במפרץ חיפה, הכולל הוספת מיליוני מ"ר של שטחי מסחר, תעסוקה, מגורים ופנאי במסגרת תוכנית תמ"א 75.
מרכז התחבורה מרכזית המפרץ מחבר כבר היום בין מגוון רחב של אמצעי תחבורה - אוטובוסים, רכבת ורכבל. מרכזית המפרץ החלה לפעול בשנת 2002, ומשמשת כמרכז התחבורה הגדול ביותר בישראל, בו עוברים כ-30 אלף נוסעים ביום. במתחם פועלים 75 קווי אוטובוס המבצעים כ-4,500 נסיעות ביום, וכן 4 קווי אוטובוס רב-קיבולת (מטרונית), מסילת החוף ומסילת העמק של רכבת ישראל, והרכבלית המגיעה ישירות לטכניון ולאוניברסיטה.
בעתיד הקרוב מתוכננים לפעול במתחם גם קו הרכבת הקלה 'נופית' לנצרת. כמו-כן, מתוכננים קווי מטרונית נוספים, ושביל אופניים במסגרת תוכנית 'מטרופן' הכוללת 25 קילומטרים של שבילי אופניים המרשתים את כל חלקי חיפה. במתח"ם יוקם גם מרכז ניהול תנועה מטרופוליני.
בתוכנית מתח"ם לב המפרץ, שהיא חלק מתוכנית אב ארצית, קבע משרד התחבורה יעד פיצול בין כלי רכב פרטיים לתחבורה ציבורית ביחס של 60% לרכב פרטי ו-40% לתחבורה ציבורית עד שנת 2040.
בשנה החולפת התבצעו בישראל 853 מיליון נסיעות בתחבורה הציבורית, מהן 87% באוטובוסים - כ-740 מיליון. התוכנית מתבססת על ההנחה כי גם לאחר הפעלת מערכות הסעת ההמונים המוקמות ומתוכננות כיום, כמו הרכבת הקלה והמטרו, ימשיכו האוטובוסים לשמש כרובד המשמעותי ביותר של התחבורה הציבורית.
מרכיב מרכזי בהפיכת מערכת התחבורה הציבורית ליעילה ואטרקטיבית יותר הוא חיבוריות וקישוריות. כדי לאפשר חיבוריות וקישוריות מיטביות נדרשת הקמת 'האבים', מסופי תחבורה משולבים (מתח"מים) שבהם נפגשים אמצעי תחבורה שונים כמו רכבת, רכבת קלה ומסוף אוטובוסים, לצד נגישות נוחה ברכב פרטי ("חנה וסע"), באופניים, בכלי תחבורה קלה וברגל.
כיום קיים מחסור חמור במתח"מים ומתקני תשתית נוספים כמו חניוני לילה, בעיקר במטרופולינים. לכן מקודמת תוכנית רחבת היקף להקמת מתקני תשתית חדשים בפריסה ארצית ובסמוך למוקדי הביקוש, ובהם מרכזי תעסוקה, לימודים, בריאות ופנאי. המתח"מים יפעלו תוך תיאום זמנים בין אמצעי התחבורה השונים ומעבר נוח ומהיר ביניהם, ופיתוח מסחרי ונדל"ני בסביבה הקרובה. מרכיבים חשובים נוספים של ה"האב" הם חניון אוטובוסים עם עמדות טעינה חשמלית, אזור תחזוקה וטיפול ומקומות מנוחה והתרעננות לנהגים.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  05/08/2024   |   עודכן:  05/08/2024
+עניין של תכנון: השינוי שהקפיץ פלאים את מספר נוסעי האוטובוס 14:24 05/08/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הראת"צ ביצעה ב-2023 ארגון-מחדש של קווי האוטובוס העירוניים בנס ציונה  ▪  במסגרתו, בוטלו קווים ישנים והוחלפו בקווים חדשים, תכופים ומתמשכים הפועלים לאורך כל שעות היום  ▪  מספר הנוסעים גדל בחדות מאז יישום השינויים
קו פתלתול אחד הפך לשלושה [צילום: עיריית נס ציונה]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מרכזית המפרץ הולכת להכפיל את גודלה ולהיות מתח"ם מהגדולים במזה"ת
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות תחבורה ציבורית
עידן יוסף
משרד התחבורה מפרסם להערות הציבור את טיוטת נוהל פקחי האוטובוס, אך למרות הערות מלפני כחצי שנה על הטיוטה הראשונה ההכניס המשרד שינויים מינוריים, ופרסם להערות הציבור נוהל רשלני עם עשרות שגיאות כתיב המתעלם משורת מצבים בהם נתקלים נוסעי התחבורה הציבורית במפגש עם פקחים    מסתמן: גם הפעם יתעלם המשרד מהערות הציבור
עידן יוסף
בחברה אומרים כי תגמול הפקחים מורכב ממספר מדדים, תוך יצירת מנגנון דינמי של איזונים ובלמים, ומציינים כי לא נמצא כל קשר בין אופן תמרוץ הפקחים למספר הקנסות הלא-מוצדקים    אגד מוסיפה שברוב המקרים בהם מוצדק תת-קנס, הפקחים מפעילים שיקול דעת ונמנעים מכך    הוסיפה שבסיכומו של דבר היא לא מרוויחה מהבקרה, ואף עלולה לאבד לקוחות
עידן יוסף
הקו האדום של הרכבת הקלה שהשירות בו מסתיים בסביבות השעה 1 בלילה יאריך בשעה את משך הפעילות, אבל רק בלילה שבין חמישי לשישי
עידן יוסף
מחלוקת משפטית לגבי החובה לתקף כרטיסים, ויועצים משפטיים שונים מציגים פרשנויות שונות לחוק    ח"כים: חברות התחבורה מנצלות את הנוסעים וגובות קנסות שלא בצדק    הוועדה לפניות הציבור תפנה לוועדה לביקורת המדינה כדי שתבדוק את הנושא לעומק
עידן יוסף
מחיר הנסיעה באוטובוסים וברכבות הקלות עלה בכ-33%, בעוד שמחירי הנסיעה ברכבות עלו בכ-15.6%    העלייה נובעת מעלייה במדד תשומות האוטובוסים ב-42.5% בשנים 2024-2018, אל מול ירידה של 15.6% במדד מחירי הנסיעה באוטובוסים    יו"ר ועדת הכלכלה דורש להפעית את מחיר הנסיעה הבודדת ב-20 אגורות, מודיע שיזמן לוועדה את שרי התחבורה והאוצר ומאיים לקדם הצעת חוק של אלקין, שתחזיר את מחיר הנסיעה ל-5.50 שקלים ולא תאפשר העלאה ללא אישור הוועדה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il