|
1 |
|
| |
כבחור ממוצא מזרחי האם את חושבת שגם היום הדרך של מרצ היא נכונה והאם בעקבות התקרבות שלך לדת היום את אוהבת את ארץ ישראל יותר זאת אומרת קברי האבות הרי השמרון הכותל כל המקומות שהאשכנזים האתאיסטים גרמו הוא עשו לנו שטיפות מוח שאם אנו אוהבים אותם אז אנו פרימטיבים וקופים ,לדוגמא אני מכיר הרבה אשכנזים שלועגים לי שאני אומר שאני אוהב מאוד ומעריך וגם מבקר את קבר שמעון בר יוחאי .
אורנה ומכל זה אני שואל ערב לפני יום הכפורים האם באמת כולנו אותו עם איך אפשר לצחוק או להקניט את שמעון בר יוחאי זה מוציא אותי מדעתי ,בעבר כתבת לי שאני צריך לשמוח שיש לי אמונה אבל זה יותר עצוב שיהודים ולא גויים לועגים לדת היהודית ורבנים למינהם .גמר חתימה טובה .
ואורנה אומנם אני לא צדיק וגם לא דתי אבל תפסקי להתבייש תלכי עם הדת עד הסוף על תתני לשלטון הערב רב גם פה להשפיע . |
|
|
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
נבו 93206 |
|
|
|
|
| |
שלום נבו,
אני חושבת שאתה יותר מדי מוטרד מדעות ותגובות של אנשים אחרים. בדיוק כפי שאתה מציע לי ללכת עד הסוף, גם לך כדאי ללכת עד הסוף עם האמונות שלך ולא לתת לאחרים לקעקע את הדברים שאתה מאמין בהם.
לגבי מרצ, אני כבר מזמן לא בקטע הפוליטי, אבל בסיס המצע של מרצ היה ונשאר אחד - כבוד האדם וחרותו. זה רעיון נשגב, נפלא ונהדר, ועצם העובדה שאנשים חורתים אותו על דגלם וחושבים שהרעיון הזה מספיק חשוג כדי להילחם עבורו היא לדעתי סיבה מספקת להצביע עבורם.
אני מצאתי ומוצאת בתורה ובקבלה את אותו רעיון בדיוק. לכן אני עוסקת בתורה ובקבלה. התורה שלנו היא מסמך סוציאלי מבריק וחשוב, שהצפנים הכלולים בו מובילים אותנו לדבוק באמונה שהעולם עומד על אהבת חינם בין אנשים ועל הכבוד האנושי שהם רוחשים זה לזה.
הענין העדתי לא נראה לי כלל חשוב. חוסר הכבוד שרוחשים בני העדות זה לזה נובע מחוסר כבוד אנושי באופן כללי. אם אדם מבין שכולנו נוצרנו בצלם אלוקים וצריך לתת כבוד לכל אדם באשר הוא אדם, לא יעשו שום אפליה על שום רקע גזעני. אנשים שפוסלים אנשים אחרים בגלל גזעם, דתם, צבע עורם או אמונתם הם אנשים צרי אופק ולא צריך בכלל להתייחס אליהם. בקבלה אומרים להתיחס אליהם בחמלה ולנסות לגרום להם להבין עד כמה הם טועים.
אני בהחלט הולכת רחוק מאוד עם אמונותי. הנקודה היא שאני עוסקת בקבלה, לא בדת. וקבלה אינה דת. קבלה היא טכנולוגיה לנשמה. הקבלה מעודדת לשאול שאלות ולקבל תשובות. אני עוסקת בקבלה כי הדבר גורם לי לשאול יותר שאלות, לקבל יותר תשובות, מרחיב את אופקי וגורם לי להיות אדם טוב יותר.
וכן, גם כדי להציל את העולם. אני נמנית עם האנשים המשוגעים האלה שבאמת רוצים להציל את העולם ולגאול אותו מיסוריו. ויש הרבה אנשים כאלה במרכז לקבלה, ורק היום עשינו תקשורות של יום כיפורים כדי להציל את העולם.
כי לשם כך נוצרה הדת - להציל את העולם, לא כדי ללבות שנאה בין זרמים שונים ביהדות.
ברגע שכל הזרמים ביהדות יתאחדו כדי להציל את העולם, הם יעשו את העבודה שעבורה הם נוצרו. כל עוד כל זרם מתחפר בעצמו, אין שום סיכוי שגאולת העולם תגיע.
אורנה |
|
|
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
אורנה רב-הון |
|
|
|
|
| |
איני מכירה אותך אישית אבל טוהר דבריך ורעיונייך נוגעים לי מאד.
הייתי מוסיפה, את מקומם של המעשים: "לתקן עולם במלכות שדי"(מתפילת עלינו, 3 פעמים ביום), חייבים במעשינו הטובים כלפי כל אדם.כל מעשה טוב ע"י כל אדם, יתקן עולמינו. |
|
|
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
עדיה |
|
|
|
|
| |
שמתי לב שלא התייחסתי כלל לשאלה שלך על ארץ ישראל.
את ארץ ישראל אהבתי תמיד ואוהב אותה תמיד. תמיד כשאני בחוץ לארץ אני מתחילה להתגעגע לארץ אחרי כמה ימים - לאנרגיה המיוחדת שלה, לנופים, לאוירה. זו הארץ שלי ואין בלתה.
לגבי קברי האבות - פעם לא התיחסתי אליהם כי הם לא אמרו לי שום דבר. היום אני מרגישה וחווה דברים אחרת,.אני מרגישה אנרגיה מיוחדת בקבר של צדיק ומצליחה להתחבר לנשמה שלו.
כרגע הנושא הפוליטי לא מדבר אלי, וגם לא גבולות ארץ ישראל. מה שמטריד אותי הוא חוסר הכבוד האנושי בין בני האדם הגורם לחוסר שלום באזור ובעולם. אם היינו מצליחים לנהוג בערבים בכבוד אנושי ומשדרים להם שאנו מעריכים אותם ומתייחסים אליהם כבני אדם,ומבינים את הסבל שלהם, היינו מצליחים להגיע לעמק השווה גם בענין האדמות.
הענין עם הערבים הוא לא האדמות. הענין עם הערבים הוא שאנו לא מתיחסים אליהם בכבוד אנושי ולכן הם מוציאים עלינו את הזעם שלהם. ברגע שננהג בהם בכבוד אנושי ובהערכה, נמצא דרך שבה נוכל להתקיים זה לצד זה בשלום. אני לא מאמינה שכדי שלי יהיה טוב צריך להיות רע למישהו אחר. פיתרון אמיתי למצב הוא פיתרון המוסכם על שני הצדדים, שבו שני הצדדים ירגישו טוב. אסור לנו להתעלם מהעובדה שהערבים יושבים בארץ כזו כבר כמה דורות. לא משנה שאנו היינו כאן קודם. אנו גלינו מאדמתנו, באשמתנו, בגלל שנאת החינם ששררה בינינו. ולכן עלינו לשלם את המחיר. זרים התישבו על אדמתנו, אבל אסור לנו לגרש אותם, כי גם הם בני אדם. אנו חייבים למצוא פיתרון אנושי לבעיה, ופתרון אנושי נעשה רק כאשר שני הצדדים מסכימים עליו. |
|
|
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
אורנה רב-הון |
|