X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
טליה פישמן עורכת ומתרגמת ספרותית ומשפטית
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
המועמד ריק פרי מתאים כי הוא דוגמה מובהקת לאיש שבנה את עצמו במו ידיו, שזה משהו שבימים רגילים האמריקנים מעריכים מאוד. הוא נולד בחווה, שם הוריו מוציאים את לחמם בקושי עד היום הזה, והוא עוד זוכר שהשירותים היו מחוץ לבית. נראה שהבעיה היא שפרי לא נתפש כמתוחכם ואנשים שחשוב להם להוריד את אובמה לא רוצים להציב מולו מן איש פשוט כזה
▪  ▪  ▪
ריק פרי. מתאים כי הוא 'מנש' [צילום: AP]
חבל לי שהאמריקנים לא בוחרים בריק פרי כמועמד המוביל למפלגה הרפובליקנית. פרי הוא מושל טקסס בפעם השלישית והוא פשוט כל כך מתאים. אולי אני אתחיל מהסוף. הוא מתאים כי הוא 'מנש', בן אדם באידיש. זה לא אני אמרתי זה ציטוט של קִינְקי פרידמן.
קינקי הוא סופר ומוזיקאי יהודי טקסני. הוא גם מותג. הוא נועל את המגפיים הטקסניות שלו, את החגורה, את הווסט ואת הכובע שאנשים מקשרים לטקסס. יש לו גם שפם תואם. לא ניתן לתרגם את הספרים שלו לעברית כי הם בנויים מיותר מידי בדיחות אחת על השניה. בעיקרון הוא מספר בהם על בלש יהודי טקסני שיש לו חבורה של חברים... משהו אוטוביוגרפי כזה. בכל מקרה קינקי החליט למנף את עצמו ולהפוך למושל טקסס.
הוא רץ בתור מועמד עצמאי וכמה אנשים גם בחרו בו אבל פרי, שלא במפתיע, ניצח. קינקי לא ידע מה לעשות וחזר הביתה עם הזנב בין הרגליים בלי לברך את המנצח ובלי להודות בהפסד שלו עצמו. זו הייתה תקופה לא טובה. לא הרבה אנשים רצו בחברתו. הטלפון עמד שם דומם (לבלש בספרים שלו יש שני טלפונים שמצלצלים יחד כדי שהוא יוכל לשמוע את השיחה בסטריאו) עד שפרי עצמו צלצל ועודד אותו לחזור לעולם.
עדיף לעולם מישהו פחות נלהב אידיאולוגית ויותר בן-אדם
אז פרי מֵנש. גם אנשים אחרים מעידים עליו שהוא עזר להם, בעיקר לוחמים לשעבר בעירק ואפגניסטן. פרי לא שירת בצבא אבל הוא למד במוסד אקדמי שמשלב לימודים צבאיים ואקדמיים יחד, מעין שעטנז כזה שעובד טוב דווקא בטקסס. בוגרי המוסד הם חבורה מלוכדת להפליא ופרי נחשב בגלל זה כמי שיכול לגייס כספים כמעט בלי הגבלה.
אני חושבת שמועמד עם הרבה חברים זה טוב. לביל והילרי למשל ידוע שיש רשימה ארוכה מאוד של חברים. הנאמנויות של אובמה, לשם השוואה, הן בעיקר לרעיונות. החבר הכי ידוע שלו, ביל איירס, הוא פרופסור לחינוך שהיה בעברו בין מקימי קבוצת טרור עם אידיאולוגיה קומוניסטית מהפכנית. אובמה היה חבר בכנסייה של הכומר רייט, בעל הדעות האנטי-אמריקניות והאנטישמיות. בנוסף לכך אובמה הוא חניך מצטיין של סול אלינסקי, פעיל חברתי שהטיף לרדיקליות.
אני חושבת שעדיף לעולם מישהו פחות נלהב אידיאולוגית ויותר בן-אדם. אז רומני, המועמד המוביל, הוא בן-אדם באמת, אבל הוא כל הזמן מחייך מן חיוך מהוסס כזה. הוא בצד הזה וגם בצד ההוא. נראה לי שהוא יותר מידי רוצה לרצות אותנו, שזו לא תכונה מועדפת אצל מנהיג העולם החופשי. רומני הוא גם במובהק 'בן של...'. רומני בנה את עצמו כאיש עסקים מוצלח ביותר (ההון העצמי שלו מגיע ליותר מ-200 מיליון דולר) אבל אני בטוחה שזה שאבא שלו, ג'ורג' רומני, היה פוליטיקאי מצליח, משפיע עליו מאד.
ג'ורג' רומני היה מושל מישיגן בשנים 1963-69 ושר בממשלתו של ניקסון בשנים 1969-73. נראה לי שרומני הבן נדחף לפוליטיקה כדי להוכיח משהו - הוא לא נראה נינוח. גם הַאנטסמֵן, שזה עתה פרש, לוקה בתסמונת ה'בן של...' אבל הוא באמת פרש.
ריק סנטורום הוא מועמד שהצליח מאד בבחירות באיווה - הוא קיבל רק מעט מאד קולות פחות מרומני. סנטורום היה נציג פנסילבניה בסנאט ארה"ב בין 1995-2007 והיה יו"ר הוועידה הרפובליקנית של הסנאט. מועמד מאד מכובד אבל חסר ניסיון כמושל, והזיהוי שלו כנוצרי מאמין, שהביא להצלחה שלו באיווה, הוא בדיוק מה שיחליש אותו במקומות פחות נוצריים.
פרי הוא המושל בפועל של מדינה שנחשבת מוצלחת ביותר. בזמן שמדינות אחרות כל הזמן מאבדות משרות בטקסס נוצרות משרות וישנה הגירה פנים-אמריקנית לטקסס ממדינות אחרות, בין השאר מקליפורניה, שאנשים בורחים ממנה בגלל המיסוי הגבוה והפיקוח הממשלתי הצמוד מידי לטעמם.
קליפורניה היא דוגמה לכמה המצב באמת יכול להידרדר כשאין ממשל תקין. מדינה שהייתה לפני כמה עשורים בגדר משאת נפש סובלת כיום מחוסר יכולת בסיסית לטפל בבעיותיה שלה. בתי המחוקקים של קליפורניה כוללים קבוצות לחץ שמסרבות לשתף בינהן פעולה, ואפילו ניסיונותיו של הלוחם הידוע שוורצנגר לחבר בינהם העלו חרס.
יש אומרים שהפריחה בטקסס והאופטימיות שם היא לאו-דווקא פועל יוצא של פעילות מצד המושל ושלהפך, המושל עושה מעט מאד. אבל כמו שפרי מסביר, זאת בדיוק הנקודה, לא להפריע לכלכלה החופשית עם יותר מידי פיקוח.
פרי - בנה עצמו במו ידיו
אחרי הכניסה המרשימה של פרי למירוץ לנשיאות התנופה שלו נעצרה כשהתברר שהוא אינו נלחם מספיק, לטעמם של הרפובליקנים, נגד ההגירה הלא חוקית. לטקסס גבול ארוך עם מקסימו ופרי לא מעודד הקמת גדר גבוהה יותר, כי התוצאה היחידה שתהיה לפעולה כזו לטענתו היא עליה מוגברת במכירת סולמות. מצד שני פרי מאפשר לילדי מהגרים לא חוקיים ללמוד במערכת החינוך של טקסס, שזה כמובן הדבר ההומני היחיד שניתן לעשות וגם מה שעושים במדינה ההגירה הלא חוקית הגדולה השניה - קליפורניה - שם ילדי מהגרים לא חוקיים היוו ב-2004 כ-15% מכלל התלמידים במדינה.
פרי מתאים גם כי הוא דוגמה מובהקת לאיש שבנה את עצמו במו ידיו, שזה משהו שבימים רגילים האמריקנים מאד מעריכים. הוא נולד בחווה שם הוריו מוציאים את לחמם בקושי עד היום הזה, והוא עוד זוכר כשהשירותים היו מחוץ לבית. נראה שהבעיה היא שפרי לא נתפש כמתוחכם ואנשים שחשוב להם להוריד את אובמה לא רוצים להציב מולו מן איש פשוט כזה.
ראיתי את דייויד לטרמן צוחק עליו בתוכנית הלילה שלו על זה שהוא אמר שאם יו"ר הפדרל ריזרב בן ברננקי, הי מגיע לטקסס היו יודעים איך לטפל בו שם. זה נשמע בסדר כשהוא אמר את זה בטקסס. היה ברור שהוא מנסה להדגים את הכעס שלו על הדפסת הכסף הפדראלית המוגברת שברננקי אחראי עליה, ושאין לו כוונה לפגוע פיזית באדם עצמו. גם האמירה שלו שהוא לא רוצה אמריקה, שבה מותר לזוגות הומוסקסואליים להתחתן אבל אסור לילדים לברך "חג מולד שמח" (המינוח הנכון פוליטית כרגע הוא "חגים שמחים" כדי לא לפגוע חס ושלום בכל מי שאינו נוצרי) נשמעה בטח פחות טוב בקליפורניה.
אז אני מקווה שפרי יצליח איכשהו לתרגם את עצמו מטקסאנית לשפות אחרות, כי חבל, אין להם שם מישהו יותר מתאים.
Author
עורכת ומתרגמת ספרותית ומשפטית | דוא"ל
תאריך:  22/01/2012   |   עודכן:  22/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  בן ברננקי
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ריק פרי לא מצליח לתרגם את עצמו מטקסאנית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יובל ברנדשטטר
על כשלון ההסברה הישראלית    כמו כל מחלה, גם לכישלון ההסברתי שלושה מעגלים מרוכבים: הגורם, המארח והסביבה
מיקי גולדווסר
מצא לו ישי דרך פחדנית במלחמת ההישרדות שלו על כסאו. קודם יורים ואח"כ מתנצלים. אז אני לא מקבלת את התנצלותך. ואם יש מישהו שצריך להתפלל, זה אתה השר ישי, אשר דרכך אינה תואמת את מצוות התורה והלכותיה. והיום, עליך להוסיף בקשת סליחה מיוחדת מאלוקים אשר קטף את פרחי הארץ היפים ביותר כדי לשתול אותם לידו בגן העדן
דוד בדין
"זכות השיבה" נלמדת כחזון אופרטיבי בבתי הספר של האו"ם    "הארגונים הטרוריסטים הציונים אילצו אלפי פלשתינים לעזוב את ארצם באיום בנשק, דבר שהביא להיווצרות בעית הפליטים" ("חינוך לאומי", כיתה ז' (2011) ע"ע 20-21)
חנה ספרן
האלימות שבה משתמשים כמה גברים וכמה ארגונים כדי להוביל את המאבק, מעוררת סימני שאלה על עצם המאבק עצמו. הרי הגברים המעוניינים להישאר אבות במשרה מלאה יכולים לעשות זאת עוד לפני שהגיעו לכדי גירושין
איתן קלינסקי
אתה, אלי ישי, מספסר בדמם של בני ישראל. עליך להפנים, שמכתב ההתנצלות האווילי שלך אינו יכול להתקבל. אתה לא התמנית להיות קבלן ומנהל חשבונות של ריבונו של עולם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il