בקווים הבין-עירוניים שבוטלו קווים רבים המשמשים את הציבור החרדי. מנכ"ל
משרד התחבורה קרן טרנר-אייל רמזה בראיון בערוץ 12, שהסיבה לכך היא חוסר הפנמה שיש למעט בשימוש בתחבורה הציבורית: "אנחנו כל הזמן משחקים ברצף הזה שבין לאפשר את מרקם החיים, לאפשר כן את מעט חופש התנועה שעוד נדרש לבין לא לשים מכשול בפני עיוור לא לשים אוטובוסים בין-עירוניים שיאפשרו 'חגיגות', וזה מסר... היה נראה שהמסר לא עבר מספיק טוב לציבור. ראינו עד אתמול בבוקר ושלשום בערב אוטובוסים עירוניים ובין-עירוניים מלאים. נכון, הייתה ירידה בשימוש של עשרות אחוזים, אבל קווים מסוימים נשארו ממש מפוצצים - עשרות אנשים שנכנסו לאוטובוס בין-עירוני לנסיעות לא-הכרחיות".
שר התחבורה
בצלאל סמוטריץ' אמר בראיון לרשת ב': "הרבה מאוד אנשים השתמשו בתחבורה הציבורית למטרות שאנחנו לא חושבים שנכון להשתמש בה. צריך לזכור התחבורה הציבורית היא סוג של נקודת תורפה, כי בסוף נמצאים הרבה אנשים במקום אחד ועלולים להדביק זה את זה ולהגדיל את קצב ההתפשטות של הקורונה. אז אנחנו לא רוצים נסיעות כאלה. אנחנו מודעים לעובדה שבשלב הראשון יש לא-מעט בלגן - חלק מהקווים שבוטלו, יש אנשים מסוימים שכן משתמשים בהם באותן המטרות הלגיטימיות. אנחנו עובדים על זה, אתמול כל היום בלילה ישבו על המפה [מפת התנועה] הרבה מאוד אנשים טובים ומקצועיים, ופשוט ירדו לרזולוציה של כל קו וכל תחנה, איפה אנחנו רוצים שיהיו שרותים, איפה אנחנו לא רוצים שיהיו שרותים.
"קו שנוסע מעיר לעיר ולא משמש אנשים שנוסעים בתעסוקה - יש תמיד פרטים יוצאים מן הכלל - קו מסוים שרוב האנשים שמשתמשים בו נוסעים להורים או לאני לא יודע כל מיני דברים כאלה שאנחנו לא רוצים שיעשו כרגע, ביטלנו אותו. זה עדיין לא אומר שאין כמות בודדת של אנשים שכן השתמשו בקו הזה לצרכים חיוניים ולדבר הזה אנחנו מנסים לתת מענה".
סמוטריץ' סיפר כי בימים האחרונים פועל משרדו בניסיון לייצר טכנולוגיה של ניהול חכם של תחבורה ציבורית גמישה במסלולים בדומה לשירות הביקושית "באבל" בתל אביב, כך שניתן יהיה לבצע נסיעות בהזמנה ולתת מענה פרטני לאנשים מסוימים שלא מקבלים כרגע מענה ברשת הגדולה של התחבורה הציבורית.
"אנחנו בקשר עם מעסיקים גדולים. חלקם נניח בתי חולים שיכולים לעבור להסעים חלופיים ספציפיים לעובדים. הרי ביטלנו את הקווים בלילה. יש אנשים שעובדים במשמרות בבתי חולים - אחים, אחיות, רופאים שצריכים להגיע. אז בעניינים האלה אנחנו בקשר עם כל אותם המעסיקים. חלק מהמעסיקים יעברו להסעים לעובדים שלהם ולחלק ננסה לתת מענה גמיש. יש בלגן יום-יומיים-שלושה. ייקח למערכת להתייצב. אני מאוד מקווה שנצליח לעמוד באתגר הזה", דברי שר התחבורה.