בשנים האחרונות, אלימות הפכה לתופעה החוצה את כל שכבות הציבור והינה בגדר "מכת מדינה". סקר מדד האלימות, שמתקיים בישראל בכל שנה, על-ידי מאגר מוחות-מכון מחקר ויעוץ בינתחומי, מראה כי מעל 12% מהאוכלוסיה בישראל חוותה אלימות. נתון מדאיג זה מראה, כי כל אדם עשירי בישראל, חווה תופעה של אלימות.
אומגה 3 הן חומצות שומן, שחשיבותן הבריאותית נקשרת להפחתת סיכון למחלות רבות כגון: מחלות לב וכלי דם, מספר סוגי סרטן, גדילה והתפתחות של עוברים וילודים, מחלות דלקתיות שונות, אלצהיימר ועוד.
רבות נחקר ופורסם גם על הקשר בין אכילת דגים וצריכת חומצות שומן, אומגה 3 לבין שיפור מצבים פסיכיאטרים נפשיים, כגון: הנטייה לדיכאונות ומצבי רוח ולא בכדי ניתן לאומגה 3 הכינוי "הפרוזק של המעמקים". עוד מסתבר, שמחקרים שנערכו לאורך השנים הוכיחו, כי אומגה 3 המצויה בדגים, משפרת תפקוד מוחי ומורידה התנהגות אלימה.
במחקר שהתפרסם בשנת 2004 במגזין European Journal of Clinical Nutrition, נמצא שצריכה גבוהה של אומגה 3 ודגים עשירים באומגה 3, יכולה להיות קשורה להקטנת הסיכון של התנהגויות עויינות במתבגרים צעירים.
ממחקר חדש שהתפרסם השנה בכינוס שנערך בברזיל: The IV Brazilian Congress of Brain ,Behavior and Emotions עולה, כי הגברת צריכת דגים או נטילת תוספת של אומגה 3, יכולים לרסן התנהגויות אגרסיביות בקרב מבוגרים.
במחקר נוסף שנערך ופורסם אף הוא השנה במגזין Psychiatry research נמצא, שהרמה הבסיסית של צריכת דגים ושל אומגה 3 בקרב קבוצת אנשים בוגרים, שנמצאו אגרסיביים יותר, הייתה משמעותית נמוכה יותר מאשר אצל קבוצת האנשים הלא אגרסיבים.
לסיכום, כשמדובר בנושא האלימות, חובה עלינו לתת הזדמנות וסיכוי לשינוי פשוט כגון השינוי התזונתי. אם קשה לכם לצרוך דגים בתדירות גבוהה, נסו את הטונה בקופסה. היא לא רק תעזור לכם בהגברת צריכת האומגה 3 בתפריט, אלא היא גם זמינה, אינה נראית כמו דג, משתלבת מצוין בכל ארוחה ונפלאה אפילו לילדים.