X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
קיימות שלוש אסטרטגיות שגויות, המאפיינות את ניהול הזמן של רוב בני האדם הכתבה הנוכחית עוסקת באסטרטגיה השכיחה במיוחד בישראל, והיא אסטרטגיית הדקה ה-90
▪  ▪  ▪
פדה-גולדשטיין. לנהל את הזמן נכון

מה הקשר בין החופש הגדול וחופשת לידה? מעבר לכך שבשני המקרים - חופש גדול וחופשת לידה, המילה "חופש" קיימת רק בתיאוריה, הכשל בהתארגנות לקראתם, נעוץ באסטרטגיה שגויה של ניהול זמן, השכיחה במיוחד בישראל.
קיימות שלוש אסטרטגיות שגויות, המאפיינות את ניהול הזמן של רוב בני האדם. בטרילוגיית הכתבות בנושא, מתוארת כל פעם אסטרטגיה שגויה אחת והשלכותיה, והמלצות לניהול זמן שפוי ונכון יותר.
הכתבה הקודמת, עסקה באסטרטגיית הביצועיזם שבסיסה בהנחה המוטעית, שאם רק נהיה יותר יעילים, נצליח לעשות את כל שברצוננו - אסטרטגיה המניבה יותר תסכול מתוצאות. הכתבה הנוכחית עוסקת באסטרטגיה השכיחה במיוחד בישראל, והיא אסטרטגיית הדקה ה-90.
לא מדובר באתר החופשות, אלה בנטייה של ישראלים רבים, לדחות התמודדות עם דברים חשובים וידועים מראש, לרגע האחרון. תרבותית, יש הגורסים כי הדבר נובע מתפיסת ההישרדות שלנו - שממילא אי-אפשר לדעת מה יהיה מחר, אז למה לתכנן ארוך טווח. אחרים גורסים שהדבר נובע מתחושת ה"יהיה בסדר", כי אם בכל מקרה נסתדר, אז למה לבזבז משאבים בהכנה? וההסבר הפסיכולוגי, מתאר פנטזיה, שדחיית הדברים המאתגרים אותנו, והתעלמות מהם - תעלים אותם.
יהא ההסבר אשר יהא, אנו מוצאים עצמנו עושים כל מיני דברים שוליים, כאילו כדי "לנקות שולחן וראש לדברים החשובים באמת". אך היות והטיפול ב"דברים הקטנים" לעולם אינו נגמר, המשימות החשובות נדחות לרגע האחרון, ומבוצעות בלחץ ובאיכות ירודה, אחר שהפכו למשבר.
היערכות לחופשת לידה של עובדת הינה, הדוגמה הקיצונית ואולי הבולטת ביותר (תרתי משמע, נוכח הבטן ההולכת וגדלה). יש מנהלים שמצליחים להיערך בלוחות הזמנים הידועים פחות או יותר מראש. אולם יש מנהלים שאיכשהו "חופשת הלידה", "תופסת" אותם בהפתעה, ואז נערכים בלחץ לקליטת וחניכת ממלא/ת מקום.
כך גם הורים בחופש הגדול, נחלקים לשני סוגים - אלה שמראש נערכים, מתכננים ומתארגנים לקראת החופש של הילדים, למול אלה שהחופש תופס אותם בהפתעה - ומאלצם לרוץ לבדוק היכן עוד יש מקום בקייטנות ואיך לעזאזל מתארגנים למול המציאות החדשה הזו.
אז אם גם אתם נוטים להגיע בדקה ה-90, לדברים החשובים באמת, להלן כמה דברים שיוכלו לסייע לכם, לסגל התמודדות נכונה יותר, במרוץ אחרי הזמן:

א. ויסות לחצים כגישה לחיים

ראשית, חשוב לדעת שאסטרטגיית הדקה ה-90, שכיחה במיוחד כאשר לחץ העבודה מצטבר, ומספר המטלות שיש לבצע הולך ועולה. ואז, למרות שרובנו מודעים לחוסר הרציונליות של הדחיינות, אנו מוצאים עצמנו מסיטים דווקא את המשימות החשובות, הדורשות מאמץ, הצידה ומתעסקים במטלות שוליות. לכן כשנטייה זו עולה, יתכן שהיא סימן ללחץ, שאיתורו והתמודדות ישירה עמו, תסייע להפחיתה.
חשוב לדעת שמשימות שאנו דוחים מעסיקות את מוחנו ומתישות אותנו בלי שנשים לב לכך. למשל, דחיית שיחה לא נעימה, גוזלת מאיתנו יותר משאבים מאשר התמודדות מיידית עמה. אז דעו שלפעמים פשוט עדיף לקפוץ למים ולהתמודד עם זה.
להורים, תקופת הקיץ הינה מוקד לחץ, שעלול להגביר דחיינות. אחד הדברים שעוזרים, זה להבין שגם ללחץ הזה יש נקודת סיום... ואם אתם מההורים שהקיץ תפס אותם בהפתעה הימנעו מהנבואה - "first time foolish ,second time fool", וערכו לעצמכם רישום של המשימות שכדאי היה לעשות - והכניסו אותם כתזכורת במועד הרצוי להכנה, ביומן של הקיץ הבא.

ב. תכנון שבועי

תכנון שבועי של משימות הכוללות גם את ה"חשוב", בטרם יהפוך ל"דחוף". הקצו בסוף כל יום כמה דקות לתכנון המחר ושלבו בו דברים שלא הגעתם אליהם היום.
רישום המשימות, יקל עליכם מהעומס המנטלי והרגשי הכרוך בזכירתם (הדבר מומלץ במיוחד למי שמתקשה לישון בלילה בשל העומסים המטרידים אותו - רישומם עשוי להקל על בוא השינה).

ג. הקצאת זמן ריאלית

הקצו זמנים הלוקחים בחשבון הפרעות ודברים לא צפויים, שלמעשה צפויים - הסטטיסטיקות מראות שרק כ-50% מזמן המנהל באמת בשליטתו. היישום הפרקטי, הוא בהשארת חלונות גמישים להתמודדות, והבנה שגם הדקה ה-90, לא תמיד בשליטתכם.
בנוסף, עוזר לדעת, שאחת הסיבות שאנשים מאחרים, או מתעכבים לצאת בזמן לפעילות, היא הקושי בשינויים. אם קורה לכם שתמיד בדרך החוצה, אתם מוצאים עוד דבר אחד חשוב לעשות, עוד מייל לשלוח או משהו לסדר, כנראה שאתם מנסים לדחות את הקץ... הדבר קיים גם ביציאה לקראת פעולות מיהנות, כמו למשל השילוב שבין יום כיף בבריכה, ליציאה בערב לסרט.
יש משהו בהתארגנות ליציאה שדורש מאיתנו כוחות - ולכן חשוב להקצות לכך יותר זמן מכפי שנדרש טכנית, ובמידת האפשר לא להעמיס יותר מדי - במיוחד בחופש.

ד. תיאום ציפיות

בהאצלת סמכויות לעובדים, הקפידו לציין מועד הגשה וזכרו - "משימה שאין לה לו"ז טבעה לזוז". תמר תאט עדרי, יועצת בכירה בפ.ד.ה ואם לתאומים, אומרת למנהלים: "החופש הגדול מהווה הזדמנות עבורכם להפגין מנהיגות. היות וידוע כי תקופה זו מאתגרת להורים עובדים, הערכו גם אתם לכך מראש, בתכנון הזמן השנתי, תאמו ציפיות עם העובדים שלכם והקלו עליהם לעבור את הקיץ בשלום - לרווחת כולם".
כך גם בהתארגנות המשפחה לחופש הגדול. ערכו תכנון, ארגון ותיאום ציפיות משפחתי. כך תוכלו לאפשר לילדים לשבור את השגרה (בכל זאת, עבורם זה חופש), באופן שעדיין ישמור על שגרה חיונית.
צרו גמישות זמנית בחוקים, בתוך מסגרת ברורה. בהתאם לגיל הילד שתפו אותו ברמות התכנון והבחירה, למשל לקטנים תנו לבחור בין שתי קייטנות. לבוגרים, הגדירו זמן פרטי, זמן משפחתי וזמן למשימות - ואפשרו להם להתארגן למול חלונות זמן אלה. יש לזכור, שגם ילדים עשויים לנקוט בטכניקת הדחיינות, ואז בדקו את המודל שאתם מהווים להם בניהול זמן. לעיתים הם יבחרו במודל ההפוך מכם, שגם זה לא מהווה בחירה חופשית, אלה תגובה בקשר שלכם, שעשויה ללוות אותם שנים רבות.

ה. ולבסוף - ניהול ממוקד

אסטרטגיה מומלצת לניהול זמן, המאפשרת השקעת משאבי הזמן והכוחות בדברים החשובים באמת - ובכך "לעשות יותר עם מה שיש". כיצד? מתחילים בשאלה - מה המטרה שלי? ואז מתקדמים במשימות הדרושות לקידומה, תוך אסרטיביות באמירת "לא" למשימות פחות חשובות, עד להשלמת העיקר.
כך ניתן לסיים את יום העבודה בשעה סבירה, כי משימות פחות חשובות ניתן להזיז למחר, בעוד שהמשימות העיקריות ישאירו אותנו שעות נוספות. גם מי שאין לו זמן לעשות משימה כמו שצריך, תמיד מוצא זמן כשנאלץ לעשות אותה שוב... אז עדיף להיערך מראש.

מחברת המאמר הינה מנכ"לית פ.ד.ה - יעוץ ארגוני והדרכה
תאריך:  02/08/2009   |   עודכן:  02/08/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הקשר בין החופש הגדול לחופשת לידה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
מודעות לנושא
גלית 145  |  3/08/09 15:55
2
אין חשוב כמו ניהול הזמן..
יואל123  |  4/08/09 09:17
3
הצילו חופש גדול!
יובל0509  |  5/08/09 13:36
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ציפי לידר
מדוע התפלל משה 515 פעם כדי להיכנס לארץ ישראל ?    התפילה כערך אוטונומי: אמוֹר לי מה תפילתך – ואוֹמַר לך מי אתה    על אסטרולוגיה ותפילה    לרקוד בלי ניע: שלוש גישות לתפילה
אילן פרץ
מי שיוצא נגד העסקת עובדים זרים בחקלאות חייב גם להחליט האם הוא מציע להכחיד את החקלאות בישראל    מי שמתנגד לייבא עובדי כפיים מנפאל ומתאילנד חייב לומר אם יהיה מוכן להעלות על שולחנו עגבניות ומלפפונים מיובאים במחירים מפולפלים
יובל ברנדשטטר
אין חסר מים במדינת ישראל. יש רק גניבת מים. וכאשר נגנבים המים מן הציבור המשלם עבורם כסף מלא, מטילים עליו היטלים נוספים עבור המים שנגנבו ממנו    הרצחת וגם ירשת? ככל האמור במים, זה בדיוק המצב, ברשות ובסמכות של הבג"צ    יש בעיה מחשבתית, והיא חוסר רצון להילחם על חיינו בארץ הזו
בעז העצני
הממסד מסרס למעשה את אנשי החוק בפעולתם נגד עבריינים ערבים ומעודד באמצעות גיבוי גורף עבריינות מצידם נגד מתנחלים    נותר עדיין מסלול לעשיית צדק מאוחר כלפי חיילים ושוטרים עבריינים באמצעות תביעות אישיות, אבל הפרקליטות מנסה לסנדל אותן
אברהם בן-עזרא
אף גורם עוין באזור לא באמת דרש את פינוי גוש קטיף ואף כנופיית טרור לא באה על סיפוקה בעקבות פינוי זה, כפי שטעו לחשוב כמה חולמים אצלנו ובראשם שמעון פרס היקר, שלא הבין מדוע דווקא ההינתקות גרמה לגל הולך וגובר של טילים המשוגרים לעבר יישובי הדרום והמרכז
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il