הרזיה נכונה אמורה להתרחש כפועל יוצא של תהליך בו מנסים להשיג אכילה נורמלית ובריאה, כזאת שמקשיבה לצרכי הגוף, הנפש, הסביבה ואפילו מזג-האוויר ולוקחת אותם בחשבון.
אז איך "לוקחים בחשבון" את החורף? מסתבר שיש בחורף נסיבות אמיתיות שמקשות עלינו לאכול אכילה מאוזנת ולעיתים אף גורמות לעלייה במשקל.
להלן כמה טיפים לשמור על תזונה מאוזנת בעונה הקרה.
ישנם מספר קשיים המיוחדים לעונה החורפית המקשים לשמור על תזונה מאוזנת. בחורף מחשיך מוקדם יותר - יש פחות שעות אור ולכן נגרמת ירידה בכמות החומר במוח הנקרא סרוטונין אשר אחראי למצב רוח טוב. כתוצאה מכך גוברת הנטייה למצבי רוח ודיכאונות אשר אינם עוזרים בהרזיה ושולחים רבים לחפש אחר "מזון מנחם", שלעיתים קרובות עתיר קלוריות.
כמו-כן, בחורף קיימת תשוקה רבה יותר לפחמימות והסיבה לכך היא שוב הסרוטונין אשר אחראי גם על תחושת השובע. כאמור, הפרשתו במוח יורדת בחורף והוכח כי פחמימות גורמות להגברת הפרשתו. אכילת פחמימות תשתפר מצב-הרוח, אולם אם נספק את התשוקה לפחמימות באמצעות שוקולד, זה לא ממש יעזור לנו לאכול בריא ולרזות.
בנוסף, בחורף קר וקיימת אשליה נעימה שאוכל מחמם. ולכן, פשוט אוכלים יותר. במחקר נמצא, שבחורף גדלה צריכת הקלוריות היומית של רוב בני-האדם ב-200 קלוריות בממוצע. חוקרים סבורים, שאולי יש פה שריד אבולוציוני שנטבע בנו מימי קדם, בהם בחורף היה קר ולא היה מזון והאדם היה צריך לאגור שומן בגופו כדי להתחמם ולשרוד.
יתר על כן, בגלל הקור, מתחשק פחות לאכול ירקות חיים ולכן חסר לנו הנפח דל הקלוריות שהם מספקים לארוחות. קשה יותר להיות פעילים ודינמיים או לעסוק בספורט בחוץ. וכן, הבגדים הרחבים בחורף מסתירים את העלייה במשקל וקל לחשוב "שנטפל בזה בקיץ..."