X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
עייפות שרירים, כיווצי שרירים וכל תופעה הגורמת לכאבי שרירים, יכולים להימנע או לפחות להיות פחות מורגשים, אם נקפיד על הכנה תזונתית נכונה שתמנע מחסור באנרגיה, הקפדה על מצב נוזלים תקין וכמויות מינרלים נכונות
▪  ▪  ▪
חשוב לאכול פחמימה לפני אימון [צילום: פלאש 90]

למזון הנצרך לפני, במהלך ואחרי אימון סבולת, כגון רכיבה על אופניים, יש השפעה גדולה על היכולות הספורטיביות, יכולת ההתאוששות והסיכויים להיחשף לפציעות ולמחלות.
עייפות שרירים, כיווצי שרירים וכל תופעה הגורמת לכאבי שרירים, יכולים להימנע או לפחות להיות פחות מורגשים, אם נקפיד על הכנה תזונתית נכונה שתמנע מחסור באנרגיה, הקפדה על מצב נוזלים תקין וכמויות מינרלים נכונות.
אז מה חשוב לפני אימון?
בעיקר פחמימות - חשוב לאכול פחמימות לפני אימוני סבולת, על-מנת להימנע ממצבים שבהם מדלדלים מאגרי האנרגיה. לקראת אימונים ארוכים כמו רכיבה ארוכה, מומלץ להתחיל להעמיס פחמימות במסגרת התפריט היומי כבר יום קודם-לכן בצורה מפוזרת על-פני היום.
כדאי לאכול מעט פחמימות לפני האימון עצמו, גם אם האימון נעשה מוקדם בבוקר ולא חשים רעב. שמירה על מאגרי האנרגיה בשריר במהלך הפעילות, תמנע מצב של עייפות שרירים שתקשה על המשך המאמץ.
רבע שעה לפני האימון ואף פחות מכך, פחמימות זמינות מפרי כמו בננה או תמר, יהיו לאנרגיה זמינה לחלקה הראשון של האימון ויעזרו לדחות דילול מאגרי גליקוגן שבשריר למועד מאוחר יותר.
שתייה - למים יש תפקיד מכריע בשמירה על תפקוד תקין של הגוף ומצבי התייבשות עלולים לגרום לפגיעה בביצוע התהליכים הפיזיולוגיים בגוף. במהלך פעילות גופנית, קיים סיכון להגיע למאזן נוזלים שלילי בגוף, לכן חשוב להקפיד לשתות מים בפרקי זמן קבועים במהלך היום, ללא קשר לתחושת הצמא, כיוון שצחיחות הגוף לא תמיד מורגשת. כדאי לשתות מיצי פירות מהולים או משקאות ספורט (משקה אנרגיה), אם מתוכנן אימון שבו מזיעים מעל שעה או כאשר מתאמנים בסביבה חמה. כאשר האימון נמשך מעל ל-90 דקות ובמיוחד בתנאי מזג-אוויר חמים, מומלץ לשתות משקאות איזוטוניים המכילים מינרלים האובדים בזיעה וכך להימנע מדילול המינרלים בדם.
הנחיות שתייה בזמן פעילות הן: לפחות חצי ליטר-ליטר מים לשעת פעילות. מומלץ לחלק את הכמות ולא להגזים בשתייה בפעם אחת.
ומה לאחר האימון?
חשוב שהארוחה תכלול חלבונים לאחר האימון. השרירים בנויים מחלבונים ולכן דגים, בשר, מוצרי חלב וסויה וביצים, משתלבים בצורה אדוקה ומוקפדת מאוד בתפריט של ספורטאים רבים. מקור מצוין לחלבונים, אך לעיתים נשכח ונזנח, היא הטונה. הטונה אינה רק מקור לחלבונים מן החי הנחשבים למקור טוב לאספקת חומצות אמינו חיוניות אשר ספיגתם בגופנו טובה יותר מאשר אלו שמקורם מהצומח, אלא גם קלה לעיכול ומספקת עושר רב של רכיבי תזונה חיוניים אחרים כגון: ויטמין B6, B12, ברזל, אבץ, מגנזיום, זרחן וסלניום עבור כל הגילאים. היא דלה בשומן (פחות מ-1%), מכילה רק 50 מ"ג כולסטרול ב-100 גרם וכמות משמעותית של חומצות השומן אומגה 3.
לסיכום:
  • שמרו על כללי תזונה נכונה והקפידו על שילוב מאוזן בין מרכיבי המזון, זמן צריכתם וכמותם. מומלץ לאכול שלוש ארוחות גדולות במהלך היום (בוקר, צהריים וערב) ושתיים-שלוש ארוחות קטנות ביניהן, בהתאם לאופי ולעוצמת הפעילות הגופנית;
  • סגלו לעצמכם אורח-חיים בריא: הימנעו מצריכת אלכוהול, מזון מעובד, מזון עתיר שומן (גא'נק פוד) והקפידו על שינה ארוכה ורצופה (שבע-שמונה שעות בלילה).

תאריך:  08/03/2017   |   עודכן:  08/03/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תזונה נכונה לפני ואחרי אימון סבולת
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יאיר דקל
אישה רצה על המדרכה ונפנפה לפני האוטובוס. הנהג היה עדיין עמד בקצה התחנה, ובמקום לפתוח את הדלתות, פשוט נתן גז ונמלט. אולי היה עוד אדם שלישי שניסה לעצור אותו, אך לא ראיתי בבירור. את השתיים האלה הוא השאיר לחכות לאוטובוס הבא. מה אכפת לו?
ליטל פיינגרץ
מה חשוב שנדע על מגנזיום? למה הוא תורם בחיינו? היכן הוא נמצא במזון שאנו אוכלים? מהי הכמות המומלצת לצריכה בגילאים השונים?
אלי אלון
בליל ה-1 באפריל 1959 לפני כ-58 שנים רצח תושב שכונת נוה מגן ברמת השרון יהודה גצלר, רב סרן בצה"ל את רעייתו המאיירת חנה גצלר ושלושת ילדיהם, יהודית, יעל ויגאל, כשירה בראשם בעת שישנו ומיד לאחר מכן שם קץ לחיו. ממשפחה בת 6 נפשות נותר בחיים בן הזקונים יובל .רבה של רמת השרון התיר לקבור את האב הרוצח יחד עם הנרצחים. פרשת הרצח זעזעה בזמנו את המדינה וזכתה לסיקור נרחב בעיתונות, אולם עם השנים נשכחה כמעט לגמרי
חן רון
אני בוחרת בתזונה למניעה. עם זאת, אני מודה, קשה ועד בלתי אפשרי לחיות רק לפי הבריאות, הרי מזמן כבר המזון שאנו אוכלים רחוק מלהיות "טבעי" ובהתאם לזאת גם לא בהכרח מכיל בכמות נאותה את רכיבי התזונה הדרושים לנו
הראלה ישי
העבודה הזוגית היום-יומית שוחקת, ולפעמים עלולות להתערבב ולחדור לראשנו כל מיני מחשבות שונות ומשונות: בשביל מה זה טוב? למה תמיד אני? אולי לא הייתי צריך את כל זה מלכתחילה? וכו'
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il