חזרתי השבוע מ
קוריאה הדרומית, היה כיף, תודה ששאלתם... את ההבדלים בהרגלי האכילה ראיתי כבר בטיסה. בתפריט שחברת התעופה מספקת, ובמקרה הזה אירופלוט הרוסית (ואגב, כל הכבוד להם, יש תמחור קלורי של כל מנה) הוצע לנוסעים תפריט מערבי וארוחה קוריאנית. ומכיוון שבכל מנה צוינו הערך הקלורי וההרכב התזונתי, קל לעשות את האבחנה.
אז בואו נראה מה הציע התפריט המערבי:
- למנה ראשונה: רצועות בקר ממולאות בגבינה עם רוטב בלסמי. ערך קלורי - 64;
- למנת ביניים: נקניקים איטלקים עם עגבניות מיובשות. ערך קלורי - 147;
- סלט: ירקות ירוקים, תרד, גבינה, ארטישוק, שמן זית, מיץ לימון ושקדים קלויים. ערך קלורי - 208;
- מרק: מרק תפוחי-אדמה מוקרם (בכל זאת, חברת תעופה רוסית). ערך קלורי - 238;
- למנה עיקרית: נזיד בשר בקר עם פולנטה, ברוקולי וגזר. ערך קלורי - 411 או סלמון אפוי עם פסטה ועגבניות שרי. מוגש על תרד ברוטב שמנת. ערך קלורי - 417 או מנה צמחונית. ערך קלורי - 204;
- ולקינוח: עוגת פרג. ערך קלורי - 227; גלידת וניל ברוטב שוקולד. ערך קלורי - 226;
- מבחר לחמים: נע בסביבות ה-80 קלוריות ללחמנייה קטנה.
ובואו נראה מה מכילה המנה הקוריאנית וכמה היא "עולה"?
המנה הזאת מכילה כמה דברים שקשה לי לתרגם, אבל אנסה.
- קימצ'י: המאכל הלאומי של קוריאה. סוגים שונים של ירקות. ערך קלורי - 27;
- מרק בשר עם מין סוג של כיסונים. ערך קלורי- 63;
- מנה של בשר עם פטריות, קישואים, תרד מוגש ברוטב צ'ילי. ערך קלורי - 225;
- מנת אורז: ערך קלורי - 114.
וכך, המנה הקוריאנית הגיעה ל-429 קלוריות ואילו התפריט המערבי הגיע ל-830 קלוריות סך-הכל. וזה בלי אף תוספת של לחמנייה. ואגב, בשני התפריטים לא כללתי את המנות האחרונות או שתייה. אז די ברור באיזו תרבות יש פחות או יותר בעיות של עודף משקל. ואגב, איזה תפריט בריא יותר לדעתכם? לי זה היה די ברור.
ולפני סיום, מכיוון שהטיסה ארוכה, הרי שקיבלנו שתי ארוחות כמעט זהות בערכים הקלוריים. וכך, זה כל-כך קל להגיע לכ-2,000 קלוריות בסוף טיסה שכזו. והוצאנו הרבה פחות מזה.