X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
בינתיים, באוקטובר הקרוב צפויה רכבת ישראל לפרסם מכרז למערכת איתות שתיתן פתרון לביקושים בטווח הקצר
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]
רכבת ישראל שוקלת להקים שתי מסילות תת-קרקעיות באיילון במטרה לתת מענה לעומס הצפוי בכבישים ולביקוש הגובר לרכבות. מדובר במסילה רביעית וחמישית, שיתחילו צפונית להרצליה וייצאו באזור צומת גנות.
בינתיים הנחתה הנהלת הרכבת את אגפי התפעול והתכנון לבחון את ההיבטים התפעוליים וההנדסיים של הפרויקט. ברכבת מקווים שהמסילות החדשות ימנעו פגיעה במערכת הניקוז של תל אביב. הבדיקה צפויה להסתיים בתוך שלושה חודשים.
יותר מ-15 שנה ברור לכולם שצריך להקים מסילה רביעית באיילון ולהוסיף שתי מסילות מצומת קיבוץ גלויות ועד לוד. ראש הממשלה ושרי האוצר והפנים הכריזו כבר ביוני 2007 על פרויקט הקמת המסילה הרביעית כפרויקט תשתית לאומי. ואולם עד היום טרם הושלם תכנונה של המסילה הרביעית, וההערכה היא שיידרשו לפחות 10 שנים להשלמת הפרויקט.
העיכוב נובע מכך שחברת נתיבי ישראל, האמונה על התכנון הסטטוטורי של קו המסילה הרביעית, במשך שנים לא מצליחה להחליט מה לעשות בנחל איילון העובר בסמיכות למסילת הרכבת. כדי לבנות את המסילה הרביעית יש לפתור את בעיית הניקוז של הנחל באמצעות ריסון, השהיה או איגום של המים, או באמצעות הנחת צינור ניקוז לים באזור יפו.
בעבר העריכה חברת נתיבי ישראל שעלות הקמת המסילה תסתכם בכ-4 מיליארד שקל, אך על-פי הערכות עדכניות יותר של רכבת ישראל, יסתכם הפרויקט בכ-5 מיליארד שקל. 3 מיליארד יושקעו במסילה ו-2 מיליארד נוספים בפתרון בעיית הניקוז.
פתרון לטווח קצר
בינתיים הצליחה רכבת ישראל לענות על המחסור במסילות לטווח הקצר באמצעות מערכת בקרת איתות חדשה שתאפשר להגדיל את הקיבולת במסילות הקיימות בציר איילון. המערכת אמורה לעזור לרכבת לענות על ביקושים של 70 מיליון נסיעות בשנה ב-2020 (לעומת 48.5 מיליון נסיעות ב-2014). כבר באוקטובר הקרוב צפויה הרכבת לפרסם את המכרז בעלות של כ-3.5 מיליארד שקל.
עם זאת, המערכת לא תוכל לספק ביקושים של 150 מיליון נסיעות הצפויים ב-2030. לשם כך יצטרכו לא רק להוסיף מסילה אחת, אלא שתיים, אולם באיילון אין מקום למסילה חמישית. במקביל, במיוחד לאור הבנייה המסיבית בגוש-דן, בעיית הניקוז בתל אביב מחריפה. לכן רכבת ישראל בוחנת חלופה אחרת לאלה הנבחנות היום על-ידי חברת נתיבי ישראל - סלילת שתי המסילות במקביל מתחת לאדמה.
פורסם במקור: אתר "גלובס"
תאריך:  13/05/2015   |   עודכן:  14/05/2015
+הסתיימה חלקית השביתה במשרד התחבורה 23:50 13/05/15  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
שביתת בוחני הנהיגה הסתיימה אולם יתר עובדי משרד התחבורה ממשיכים בשביתה ללא הגבלת זמן
[צילום: איתמר לוין]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נבחנת הקמת מסילות תת-קרקעיות באיילון
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות תחבורה ציבורית
עידן יוסף
ממחר: עיצומים במשרד התחבורה בעקבות מבוי סתום במו"מ על המחסור בכוח אדם להפעלת הרשות הארצית ועל עיכוב התקינה למשרדי הרישוי    במסגרת העיצומים: תשובש הפעילות ביחידות המשרד ולא יתקיימו מבחני נהיגה
עידן יוסף
משרד התחבורה התחייב לבג"ץ לבחון בתוך ארבעה חודשים את בקשת עיריית הרצליה להפעלת תחבורה ציבורית בשבת    מאז חלפו כשנתיים וחצי - ותשובה אינה נראית באופק
עידן יוסף
רכבת ישראל טוענת כי הנהלת הקניון דורשת ממנה לסגור את שער הכניסה בו עוברים אלפי נוסעים מדי יום    הנהלת הקניון: השער יישאר פתוח    ועוד: מועצת בנימינה נגד עבודות במבנה לשימור
עידן יוסף
מערך התחבורה הציבורית למירון פגע קשות בשירות הסדיר    נוסעים המתינו בתחנות האוטובוס בצפון הארץ, אבל איש לא טרח לעדכן אותם על השינויים
עידן יוסף
מחזיקת תיק התחבורה בעיריית תל אביב מגלה כי צוות במשרד התחבורה פועל לאשר בקרוב הארכת מוניות השירות הקיימות בשבת ולהרחיב את מסלול הנסיעה שלהן    משרד התחבורה מכחיש את הדברים: "לא היה ולא נברא!"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il