המהפכה התחבורתית של ראשון לציון יוצאת לדרך: היום (א', 20.7.25) מתחילות בעיר העבודות להקמת הקו הכחול של מטרונית השפלה - מערכת אוטובוסים מתקדמת, מהירה ומנוהלת שתעניק לנוסעים חוויית נסיעה יעילה ובטוחה, עם העדפה ברמזורים ולוחות זמנים מדויקים.
הקו הכחול יחבר את ראשון לציון לערים רחובות, נס ציונה, קריית עקרון ועד מטרופולין תל אביב. הוא יתפרס לאורך רחוב הרצל ודרך המכבים, ממסוף ראשונים ועד בית דגן, במסלול ייעודי בלעדי לתחבורה ציבורית שיבטיח רציפות ומהירות בנסיעה. יעדו של המיזם הוא לשדרג את הנגישות למוקדי מסחר, השכלה גבוהה, תעסוקה ודיור - ולהקל על כ-110 אלף נוסעים מדי יום, כ-30 מיליון נוסעים בשנה.
במקביל ייסללו לאורך התוואי כ-15 קילומטרים של צירי העדפה לתחבורה ציבורית בכל כיוון, לצד 15 קילומטרים של שבילי אופניים חדשים, והקמת 44 תחנות חכמות, מודרניות ונגישות. לצד התחבורה, ישודרגו כלל התשתיות, תוטמן רשת החשמל, ישתלו עצים חדשים וייבנה מרחב ציבורי מוצל ונעים.
גם הקו החום בדרך
בעתיד יוקם גם הקו החום - שיחבר את מזרח ומערב העיר לאורך מסלול של 28 קילומטרים, בין היתר לרמלה, לוד ובאר יעקב. הקו החום יעבור ברחובות רוטשילד, ירושלים וז'בוטינסקי, יחלוף על פני מוקדים מרכזיים כמו אסף הרופא, מתחם האלף והמכללה למנהל, ויגיע עד לתחנת רכבת גני אביב בלוד. הוא צפוי לשרת כ-120 אלף נוסעים ביום, ולפעול בתדירות של נסיעה כל חמש דקות בלבד.
העבודות בראשון לציון צפויות להימשך עד 2028, ויחלו בשלב הראשון בשני מקטעים: בין רחוב פיק"א לרחוב טוליפמן, ובין טוליפמן לרחוב פרופ' קמרון. עם הזמן יתווספו מקטעים נוספים ברחוב הרצל. שינויים בהסדרי התנועה יחולו כבר מה-20 ביולי 2025 והמידע המלא יפורסם במדיות השונות.
בנוסף, מיום חמישי, 31 ביולי, ולמשך כחצי שנה, יצומצם נתיב אחד לכל כיוון בדרך המכבים, אך תתאפשר נסיעה דו-כיוונית לאורך כל שעות היום, בין השעות 07:00 עד 19:00, בימים ראשון עד חמישי.
משרד התחבורה מסר כי המיזם כולו מקודם בשיתוף עיריית ראשון לציון וחברת נתיבי איילון, והוא חלק מתוכנית כוללת לשדרוג התחבורה הציבורית בשפלה ובמרכז הארץ.