ארז חבר סיפר על תלאותיו כנהג בחברת דן, ואמר כי הוא שמח כאשר הוא חוזר הביתה בשלום. הוא תיאר את האוטובוס שלו ככזה ש"מפריע לקורקינטים ולאופניים החשמליים לנסוע בנתיב התחבורה הציבורית, עד כדי דחיקה של האוטובוס מהנתיב. "זה כמו משחק צ'יקן, לראות מי יעצור ראשון", אמר חבר, "בבני ברק יש תוהו ובוהו תחבורתי. אין שם מקום לטעויות, מפחיד".
עמיר קינן, סמנכ"ל תחבורה ציבורית בקבוצת
אגד, אמר כי הקושי שהכי מטריד נהגים הוא איסוף הנוסעים מהתחנות במצבים בלתי אפשריים. "בכל תחנה עוצרים עשרות קווים ונהג מתעכב לפעמים בין 3 ל-5 דקות. חסרה תשתית אלמנטרית ולכן נוצרים מצבי אי-איסוף נוסעים", אמר קינן. "התשתיות לא מאפשרות להפעיל תחבורה ציבורית תקינה סדירה ונורמלית. אין תחנות פנויות לעצירה ולמנוחת נהג. אי-אפשר לוותר על התחבורה הציבורית, שמובילה את ההתפתחות בכל העולם".
קינן ציין כי המהירות המסחרית הולכת ויורדת. פעם היא הייתה יורדת חצי קמ"ש בשנה. זה הכפיל את עצמו. בבין-עירוני ירדנו בממוצע מעל 3 קמ"ש בשנתיים האחרונות. מי שמבין את התוצאה מבין שהשירות הבין-עירוני נפגע קשה מאוד, בעיקר באמינות שלו".
איתי ורדי, מתכנן תחבורה, גל תכנון וניהול מערכות אורבניות, אמר כי מפרצי העצירה מקשים על הנהגים, ואמר כי ביטול שלהם יאפשר גישה נוחה יותר לתחנה ויגרום לפחות עיכובים.
מנכ"ל אור ירוק, יניב יעקב, אמר כי אוטובוס מפחית רכבים על הכביש ומכיוון שהנהג מנוסה הדבר גם מפחית תאונות. "השקעה בתחבורה הציבורית מצילה חיים. הנזק למדינה כתוצאה מתאונות הוא 20 מיליארד שקל בשנה. תשקיעו עשירית מזה בבטיחות ובתחבורה הציבורית ותצליחו להציל חיים".
יעקב הזכיר סקר שעל אור ירוק ממנו עולה כי רוב הציבור מוכל לוותר על נסיעה ברכב הפרטי ולעבור לאוטובוס אם התחבורה הציבורית הייתה זמינה ויעילה. לדבריו,
משרד התחבורה משקיע בעיקר בהנחות לאוכלוסיות מוחלשות שממילא משתמשות בתחבורה הציבורית במקום לשפר את השירות. "אין אכיפה בתחבורה הציבורית של תקנות המנוחה והתאוששות לנהגים, ומצפים שהנחות יגרמו לעלות. צריך להגביר את הבטיחות בשלל אמצעים בהם טכוגרף דיגיטלי ומצלמות 360 מעלות", דבריו.
הוא הזכיר את הצהרת שרת התחבורה להעלות קנסות ב-10,000 והרגיע שזה לא יקרה מחר ולא כל כל כך מהר. "ענישה בלבד, ללא אכיפה וניידות משטרה - לא תעבוד", קבע בנחרצות.