יש הרבה כיף בחג הפסח - האביב ממשמש ובא, ריח הפריחות באוויר, מפגשים משפחתיים נעימים, ימי עבודה מקוצרים המאפשרים בילויים וטיולים, אך עם זאת (כי אין טוב בלי רע) זהו חג בעייתי לכל שומרי המשקל, מי שרוצה לרדת במשקל לקראת בגדי הקיץ החשופים וכמובן לחולי הסוכרת הנאלצים לתמרן בין ארוחות עתירות פחמימות ופיתויים לבין הצורך לשמור על רמות סוכר מאוזנות בדם.
הקשיים התזונתיים בפסח נובעים מכמה טעמים:
- מצה אחת נחשבת לשתי מנות פחמימה ואיננה משביעה דיה;
- מצברייט / מציה, מצות אפויות וממולאות בכל מיני טובין - כל אלה כל-כך מייצגים את החג וקשה מאוד לוותר עליהם;
- ארוחות החג (לפחות ארבע במהלך שבוע אחד) כוללות הרבה מאוד סוגי פחמימות - קניידלעך, איטריות פסח, תפוחי אדמה, אורז (לחלקינו) וקינוחים על בסיס שוקולד, אגוזים, פירות ועוד;
- יין ו/או מיץ ענבים, לפחות בארוחת ליל הסדר - אלה עשירים מאוד בסוכרים פשוטים המקפיצים את רמות הסוכר בדם;
- טיולים ובילויים הכוללים ארוחות במסעדות ומזללות.
חולי סוכרת יכולים להשיג רמות סוכר מאוזנות בדם אם יצליחו לחלק את מנות הפחמימות נכון במהלך היממה - בכל ארוחה עיקרית ניתן לאכול עד שתי מנות פחמימה ובארוחות הביניים - מנת פחמימה אחת (מנת פחמימה = 15 גרם פחמימות).
יש לדאוג גם בימי החג והחופש, לאכול ארוחות מסודרות כל שלוש שעות על-מנת להגביר ככל האפשר את השובע ועל-ידי כך את השליטה וההצלחה בבחירות הנכונות.
להקפיד לשתות הרבה מים או שתיה אחרת ללא סוכר ולהכין תבשילים וסלטים על בסיס ירקות - שני אלה ימלאו את הקיבה ויעזרו לשלוט בכמות הפחמימות. כמו-כן, יעזרו למנוע עצירות שעלולה להיגרם עקב אכילת המצות.
כדאי לנצל את ימי העבודה המקוצרים ומזג האוויר האביבי לפעילות גופנית וטיולים בשבילי הארץ.