X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
מחאת המיליון
לפתע ביטול התורה איבד מחשיבותו גויסו מתלמודם ילדים קטנים על מוריהם, מבלי שנתבקשה הסכמת הוריהם
לא נביע כאן את עמדתנו לגבי עצם התופעה של אי-שירות בצה"ל כאשר בני-גילם של הלא-משרתים משרתים בצבא בסדיר ובמילואים תוך סיכון חייהם, גופם ופרנסתם, וגם אי-יציאה לעבודה ותשלום מיסים תוך נטילת כספים, מענקים והטבות מקופת המדינה. ברור לכולנו כי יש בפי החרדים שלל תירוצים ולא כאן המקום לדון במחלוקת. אנו רק נהרהר במצב בו מפירי חוק זוכים לסיוע מממשלה האמורה לאכוף אותו חוק.
להפגנה נקראו כל החרדים מכל מפלגותיהם. לפתע ביטול התורה איבד מחשיבותו. גויסו מתלמודם ילדים קטנים על מוריהם, מבלי שנתבקשה הסכמת הוריהם. ההפגנה אמורה להתקיים בראש חוצות תוך מגמה מוצהרת לחסום כבישים ורחובות ולפגוע בציבור הנזקק לכבישים אלו. מסתבר שהמשטרה אישרה זאת. אלא שדומה שרבים שכחו כי הפגנה זו מנוגדת לטובת הציבור הרחב ובעיקרון גם מנוגדת לחוק בהיותה הסתה למעבר על חוקי הביטחון שעודם מחייבים גיוס.
תמיהה היא כיצד יכולה הממשלה להתיר הפגנה כזו כאשר חובתה היא למנוע אותה. אולם לא די בכך - נמצאו חברי כנסת במפלגת השלטון שהודיעו כי ישתתפו בהפגנה ושרת התחבורה אף הודיעה על תגבור התחבורה הציבורית להסעת המפגינים נגד החוק הקיים. שר התקשורת ציין כי ליבו עם המפגינים. אפשר ונראה גם שרים מהליכוד בקהל, מעבר לשרים עד לא מכבר ממפלגת ש"ס. דומה שרק בישראל חברי פרלמנט ושרים ממפלגת שלטון יצאו למחאה נגד הממשלה שהם מרכיביה. כמוהם כאדם שיצא להפגין כנגד עצמו.
צה"ל בעזה והמנהרות
מיד עם כיבוש עזה, משהגיעו כוחותינו לשפת הים שם תהו רבים מדוע צה"ל לא חפר מיד תעלות מהים לפירים ולפתחי המנהרות כדי להציפן במים, באופן שלא יוכלו עוד לשמש ליעודן והדבר אף יקל במידה רבה לפוצצן תוך חיסכון רב בחומרי-נפץ. הנימוק שלא לעשות כן היה החשש שמא חטופים מוחזקים במנהרות אלה. צה"ל נאלץ לטהר מנהרות אלו תוך אובדן ופציעת לוחמים רבים. עתה, משהוחזרו כל החטופים החיים והחמאס הפר כדרכו את התחייבויותיו בהסכם הפסקת האש, וגם פתח בירי על כוחותינו. דומה שבאה העת לחפור את אותן תעלות ולהציף את המנהרות ללא עיכובים נוספים ללא סיכון לוחמים לטיהורן. אחרי ההצפה צריך יהא לבדוק אם יש צורך בפעולות השמדה נוספות של אותן מנהרות שלא התמוטטו.
Author
משפטן, משורר ופובליציסט | דוא"ל
תאריך:  30/10/2025   |   עודכן:  30/10/2025
+אלימות בסיום ההפגנה: שוטר נפצע מיידוי אבן 18:18 30/10/25  |  עידן יוסף
אלימות חמורה בסיום ההפגנה: שוטר נפצע מיידוי אבן. המשטרה צוברת כוחות לפיזור מתפרעים חרדים בקרבת בנייני האומה.
+200,000 חרדים מפגינים בירושלים נגד הגיוס ומעצר משתמטים
15:29 30/10/25  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה
העצרת לוותה בכאוס תחבורתי חסר תקדים, חסימות כבישים, עומסים כבדים - ואף תקיפת עיתונאית על-ידי מפגינים  ▪  חלק מהמשתתפים נשאו שלטים קיצוניים וקראו קריאות נגד המדינה  ▪  נער נהרג לאחר שכנראה קפץ מבניין במתחם העצרת
רבבות חרדים הציפו את הכניסה לבירה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+תחנת יצחק נבון תיסגר ב־14:00 – הרכבת האחרונה מירושלים תצא ב־13:39 12:32 30/10/25  |  עידן יוסף
רכבת ישראל הודיעה כי תחנת ירושלים יצחק נבון תיסגר לשירות בשעה 14:00, בהתאם להחלטת המשטרה. הרכבת האחרונה לירושלים תצא מהרצליה בשעה 12:54 ומתחנת סבידור בתל אביב בשעה 13:05. הרכבת האחרונה מירושלים תצא בשעה 13:39.
ההחלטה התקבלה לאחר הערכת מצב של השר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר עם מפכ"ל המשטרה רנ"צ דני לוי, שבה נקבע כי הרכבת תפעל עד 13:30 – כפוף להצבת סדרנים לשמירה על הסדר הציבורי.
במקביל, הוגשה עתירה לבג"ץ נגד רכבת ישראל ומשרד התחבורה בדרישה למדיניות שוויונית בהפעלת רכבות לאירועים ציבוריים לעומת אירועי בידור.
[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+הרב זייני מזהיר: "חל איסור מוחלט להשתתף בהפגנה; גליוטינה סופית על משנת הראי"ה" 11:08 30/10/25  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
פסק הלכה חמור של נשיא ישיבת ההסדר אור וישועה אוסר השתתפות בעצרת החרדית  ▪  לדבריו ההפגנה "מרסקת את עמנו" ופוגעת בתורת ישראל  ▪  תוקף בחריפות את קריאת הרב טאו להצטרפות  ▪  הרב יגאל לווינשטין: "אני לא מסכים עם העקרונות היסודיים של האירוע"
הרב זייני. "לא יכול להיות שותף לדבר הזה" [צילום: אור וישועה]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מחאת המיליון
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
זה פרופסור?
יענקל  |  30/10/25 12:03
2
חוצפה ועזות מצח מצד הכותב
שלמה  |  30/10/25 20:50
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות גיוס חרדים
ארווין קליין
מה שבזמנו לפיד תיאר כאיש הרזה הנושא על גבו את האיש השמן, הפך עכשיו מתסריט מרגיז, לתסריט אימים, שבו בשלב כשלהו, ישראל לא תצליח להחזיק מעמד מול המתקפה של כל האויבים עליה
מנחם רהט
שתיקתם הרועמת של רבני המחנה הסרוג, אשר נמנעים מלצאת להגנת האב השכול הרב תמיר גרנות, על כינויו אפיקורס ועל האיסור לצרפו למניין, בשל נאמנותו לתורת ישראל, ממש מחרישת אזניים
עידן יוסף
בעקבות מכתבו של הרב צבי טאו קורא יו"ר נעם להתייצב ל"תפילת רבים למען לומדי התורה"    מכתב הרב מדגיש "עבודת השלום" ושותפות בין צבא לישיבות    מזהיר מ"שועלים קטנים" המבקשים לפלג    וקובע: "כל כפייה כללית תהיה אסון למדינתנו"
איתמר לוין
איתמר לוין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il