X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בשנים האחרונות הגיעו לשוק זנים רבים של פירות יבשים צבועים ובעלי תוספי מזון מיותרים, קל לזהותם לפי הצבעים הבוהקים שלהם הימנעו מצריכתם ככל שניתן חלקם מכילים חומרים מסוכנים לבריאות, כמו גופרית דו-חמצנית וחומרי זיגוג
▪  ▪  ▪
פירות יבשים. מהווים תחליף מצוין לממתקים [צילום: יח"צ]

ט"ו בשבט, הוא ראש השנה לאילנות ומאז ההתיישבות היהודית בארץ, נהוג לחגוג את החג בנטיעת עצים ובאכילת פירות יבשים, אגוזים ושקדים.
אכילת כמות לא מבוטלת של פירות יבשים בט"ו בשבט, עלולה לעלות לנו ביוקר ובערכים קלוריים מוגזמים. רגע לפני ההגזמה היתרה בקיום מצוות האכילה, כמה דברים שמוכרחים לדעת על פירות יבשים.
פירות יבשים עברו תהליך של יבוש, חלקם באופן טבעי בעזרת השמש לאורך זמן רב, אך רובם, בעולמנו התעשייתי, עוברים זאת באמצעות תהליך ממוכן של הפעלת תנורים בחום נמוך לזמן ממושך. טכניקת יבוש הפירות התפתחה בעת העתיקה, בעת שלא היו אמצעי קירור. לפירות היבשים חיי מדף ארוכים מאוד לעומת פירות רגילים. כך ניתן בעצם ליהנות במשך כל השנה ובכל העונות כמעט מכל פרי שהוא, בכל מקום. בתהליך הייבוש מאבדים הפירות את רוב משקלם המקורי והם מצטמקים מאוד. על-מנת למנוע את תהליך הריקבון, מוציאים מהפירות את המים, המהווים מרכיב מרכזי בהם.
מומלץ מאוד לצרוך פירות יבשים אורגנים, ללא תוספים וללא חומרי צבע וטעם. מטרת המשווקים היא לייפות את הפרי ולהגיע להישגים שמרביתם נועדו להרשים את הקונים בצבעים ולהאריך את חיי המדף אפילו יותר - אין בכך צורך וזו החמצה של העניין כולו.
בשנים האחרונות הגיעו לשוק זנים רבים של פירות יבשים צבועים ובעלי תוספי מזון מיותרים, קל לזהות אותם לפי הצבעים הבוהקים שלהם. לכן, הימנעו מצריכתם ככל שניתן. חלקם פשוט מכילים חומרים מסוכנים לבריאות, כמו גופרית דו-חמצנית וחומרי זיגוג.

למה בכל זאת כדאי לאכול פירות יבשים?

  • פירות יבשים הם תחליף מצוין לממתקים, כי מכילים רק סוכרים פשוטים, והם נטולי שומן. עם זאת, בשל ערכם הקלורי הרב, מומלץ לא להרבות באכילתם ולהסתפק בשניים-שלושה פירות יבשים ליום בתוספת חמישה אגוזים או שקדים;
  • פירות יבשים אינם מתקלקלים במהרה ואנו יכולים להשתמש בהם כארוחת ביניים כאשר נמצאים מחוץ לבית;
  • פירות יבשים עשירים בברזל. כמות הברזל במשמשים מיובשים גבוהה פי שתיים ויותר מאשר זו שבבשר בקר;
  • פירות יבשים מהווים "תרופת סבתא" לטיפול בבעיות עצירות. בעיקר שזיפים יבשים ותמר הינדי;
  • שקדים, בוטנים, אגוזי לוז ואגוזי פקאן, מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות. חומצות שומן אלו תורמות להורדת הכולסטרול ה"רע" ולהעלאת הכולסטרול ה"טוב";
  • אגוזי מלך (אגוזי קליפורניה) עשירים במיוחד בחומצות שומן מסוג "אומגה 3", הידועות בתרומתן להגנה בפני מחלות לב.

חסרונות באכילת פירות יבשים

  • בזמנים עברו היו משאירים את הפירות להתייבש בשמש דבר ששמר על ערכם התזונתי, אך כיום משתמשים לרוב בשיטות ייבוש תעשייתיות המערבות טיפול בפירות בתנורי חום גבוהה מאוד ובכימיקלים שמונעים את איבוד הצבע וקלקול הפירות;
  • בתהליך הייבוש מופחתת כמות הנוזלים שבפרי מ-80%-90% לכ-25% בלבד, עקב כך עולה באופן יחסי ריכוזם של הפחמימות, והסיבים שבפרי, ולכן פירות יבשים מכילים פי חמש קלוריות (ל-100 גרם) מפירות טריים;
  • בתהליך הייבוש נהרסים ומתכלים חלק מהוויטמינים ובעיקר ויטמין C.
  • ב-1 דבלה יש 60 קלוריות;
  • ב-3 משמש מיובש יש 60 קלוריות;
  • ב-2 תמרים יש 60 קלוריות;
  • בחופן צימוקים יש 60 קלוריות;
  • בחופן בננות מיובשות יש 100 קלוריות;
  • ב-2 שזיפים יש 60 קלוריות;
  • ב-10 שקדים יש 90;
  • ב-6 אגוזי מלך יש 45 קלוריות;
  • ב-10 אגוזי לוז יש 100 קלוריות.

תאריך:  23/01/2013   |   עודכן:  23/01/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
אושרת ברעם
פירות יבשים מאופיינים בריכוז סוכר גבוה ומעניקים אנרגיה זמינה ומיידית ומומלצים לאכילה לפני פעילות גופנית ובמצבים של סוכר נמוך בגוף    החסרון הבולט של פירות יבשים הוא בהיותם עתירי קלוריות
צביקי פילו
עם סיום השתילה, נשקה את העץ לרוויה    ביומיים הראשונים נחזור ונשקה מדי יום. חשוב שההשקיה תהיה צמודה לגזע ותרטיב את גוש האדמה איתו נקנה העץ
יפעת גדות
הסיכון בהגשת פיצוחים לילדים קטנים הוא שהם עלולים לשאוף מזון זה אל קנה הנשימה או אל הריאות, וכיוון שמזונות אלו סופחי נוזלים ומתנפחים, הם עלולים לגרום לחסימת דרכי האוויר
חניאל פרבר
על-ידי הנטיעה רוכש האדם את השאיפה להיטיב עם הבריות לבנות וליישב את העולם. זאת מתוך האמונה שהעולם יהיה מתוקן ומשוכלל וייטיב עם הדורות הבאים כדי לקרב את הגאולה
הרצל חקק
שבנו למולדת הישנה!
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il