כעורך הראשי של רשת המקומונים של מעריב, לא הייתה לצור מעורבות ישירה בפרטי הפרטים של הכתבות המתפרסמות. למעט אישור מדי יום שני בשבוע של הנושאים המיועדים להתפרסם בגליונות יום שישי, טיפל צור אישית רק בשערי המקומונים, וגם נוהג זה הופסק לפני חודשים אחדים, כשמחלקת הגרפיקה של הרשת צומצמה וכונסה לדסק אחד באזור המרכז. במעריב, לעומת זאת, ניתן להניח שיהיה מחויב להיות מעורב יותר. כיצד ייראה העיתון בתקופתו?
פרט לנטייה הפוליטית השמאלית יחסית שאמורה להיעלם מדפי מעריב, מכריו של צור מעריכים כי בעיתון תבלוט גם גישה עממית יותר. "'מעריב' יהיה עיתון שיעניין את הקוראים", פוסק ידידו הקרוב של צור, ברק סרי. "לא מעל הראש שלהם, לא מתחת, יואב יעשה עיתון נטול פוזה, לא פלצני, שיעבוד על סיפורים טובים. אלה היכולות שלו. כישרון לזהות סיפור שיפנה למכנה משותף רחב ושיגרום לאנשים לפתוח את העיתון".
עם דברים אלה מסכים גם אחד העורכים מרשת המקומונים, שטוען כי "יואב מגיע מהשטח, אי-אפשר יהיה להתווכח עם מה שהוא חושב שהעם רוצה". לדבריו, להבדיל מצור, אף אחד מעורכי מעריב האחרונים "לא היה באמת מחובר לעם". נוסף על כך, עורכים רבים שעבדו מולו ציינו כי הקפיד לשים דגש על תחום החינוך במקומונים שעליהם היה אחראי.
עורך אחר ברשת המקומונים מדגיש את יתרונות היד החופשית שהעניק צור לכפופים לו. לדבריו, כשצור מזהה יכולת טובה אצל עיתונאי, הוא מעניק לו אשראי נרחב לפעולה. בדרך זו טיפח צור לאורך השנים עיתונאים שהתקדמו עד לעמדות מפתח בתקשורת הישראלית, ביניהם אבי זילברברג, ניר חפץ, שרון גל, שי להב ויואב גולן. האחרון, כעת עורך הספורט של מעריב, אמור להתמנות כעת לסגנו, ואם מינוי זה אכן יאושר, ניתן להניח כי גולן ייקח על עצמו חלק לא מבוטל מהעבודה העריכתית השוטפת, בעוד שצור ישקיע זמן במימד הניהולי של העיתון.
אף שמרבית עיתוני רשת המקומונים של מעריב אינם מובילים בסקרי החשיפה של חברת TGI, הרשת כמכלול נחשבת לסיפור הצלחה, ובוודאי בולטת לטובה ביחס לנתוני החשיפה של עיתון-האם ואתר האינטרנט. הצלחה זו, יש לציין, באה חרף העובדה שתקציב הרשת מצומצם ביחס לתקציבי מתחרותיה. את הקרדיט להצלחה הניהולית יש להעניק לצור, שבשנים האחרונות בילה זמן לא מבוטל בקידום הרשת על-ידי פגישות עם גופים מסחריים שביקש לגייס למענה, או מיזמים שעניינם אינם עיתונות צרופה, כגון אירועי
ממשלת הילדים. יש מי שמגדיר את כישורי הניהול של צור כ"פנומנליים". הוא יזדקק להם במעריב. לזכותו ייאמר גם כי הוא מכיר היטב את המערכת שאליה הוא נכנס, אולי טוב יותר מכל אדם אחר במעריב, ויידע בדיוק כיצד לפעול מול האינטרסים השונים שמתגלמים בה.
עורכים שעבדו תחתיו מציינים כי אף שלא עסק בעריכה ישירה בשנים האחרונות, בעת הצורך ידע צור להפגין כישורי עריכה מרשימים. את התגובות הספקניות למינויו הם מייחסים להתנשאות מסורתית של עיתונאים בעיתונות הארצית כלפי עיתונאי המקומונים. "בניגוד לאחרים שראו את המקום הזה כאפשרות לעשות קופה על חשבון עופר ו'מעריב'", אומר אחד העורכים ברשת המקומונים תוך שהוא מותח ביקורת מרומזת על העורכים הראשיים היוצאים, "יואב מגיע מלמטה. הוא נמצא כבר 12 שנה ב'מעריב', והוא מחויב למקום הזה".
נתי מור, שפגש את צור במסגרת עבודתו במקומון "ערים" לפני כמעט עשרים שנה ומאז היה לחברו, שוחח עימו השבוע לאחר שהתבשר על המינוי. "הוא מבין את האחריות שלקח על עצמו", אומר מור. "מעבר לתחרות שכולם אוהבים להדגיש בין 'ידיעות' לבין 'מעריב', זו אחריות אדירה לפרנסתם של אלפי משפחות". ולו רק בשל כך, אומר מור, יש לקוות שצור יצליח היכן שנכשלו קודמיו.
עוד בנושא: