X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
הסרט "ממזרים חסרי כבוד" עשוי ביד רמה על-ידי במאי מלא התלהבות שהקולנוע בוער בעצמותיו טרנטינו כרגיל לא איכזב
▪  ▪  ▪
עתיר דימיון. טרנטינו [צילום: AP]
הוויכוח על סרטו השנוי במחלוקת של קוונטין טרנטינו רק העלה את רף הציפיות. ואכן הבמאי לא הכזיב. זהו אותו טרנטינו רב מרץ ועתיר דימיון שמצא כעת את ייעודו בסיפור מימי מלחמת העולם השנייה.
אך אין לשפוט את הסרט כסיפור מלחמה היסטורי, שכן אין פה שאיפה להביא סיפור היסטורי מדויק. כמו רבים מסרטיו הקודמים ("כלבי אשמורת", "ספרות זולה", "קיל ביל" 1, 2), הסרט עוסק בנקמה. טרנטינו עובד כאן על היפוך תפקידים: הוא המציא סיפור שתאם את תפיסתו האישית על נקמת היהודי הרדוף, אשר הופך כאן לרודף.
הסרט עצמו פותח במשפט הלקוח מהאגדות ומרמז על הפן הדמיוני של הסיפור: "(Once Upon a Time... In Nazi Occupied France (1941".
שני סיפורים מצטלבים כאן: גיבורת אחת, שושנה, היא ילדה יהודיה צרפתייה שמשפחתה נרצחה באכזריות בידי הנאצים. בראש מפקדת החיסול שלהם עמד קצין גרמני ממולח שזכה לכינוי "צייד היהודים". שושנה הצליחה להימלט. אך בהמשך נקלעה שוב למפגש עמו.
הסיפור השני מציג את אותם "ממזרים חסרי כבוד". זאת קבוצה של יהודים הכוללת גם קצין גרמני שחצה קווים, רצח 12 קציני SS והצטרף לקבוצה זו שמטרתה הייתה לאתר קצינים וחיילים גרמנים, להרוג אותם ולקרקף את גולגולתם.
לאחר מספר שנים נראית שוב שושנה, הפעם כבחורה צרפתייה המנהלת בית קולנוע קטן שבבעלותה. היכרות מקרית עם חייל נאצי שניסה ל"התחיל אתה" בבית הקפה הובילה להשתלשלות אירועים בה נאלצה שושנה להקרין בבית הקולנוע שלה סרט על גיבור מלחמה נאצי שהרג יהודים רבים, ומתברר שהיה אותו חייל.
שושנה נאלצה לשבת עם קצין האבטחה הגרמני, אותו צייד היהודים בעבר, לעבור איתו על כללי אבטחת בית הקולנוע בו נערך אירוע חגיגי לקציני ה-SS. היא גמרה אומר בליבה לנצל את ההזדמנות שנקרתה בדרכה, והחליטה לנקום: את הקולנוע היא תעלה באש יחד עם כל צמרת הקצינים הנאצים שבאו לשם, ביניהם גם היטלר עצמו.
מסתבר שגם ל"ממזרים" הייתה תוכנית דומה. וכאן מצטלבים שני הסיפורים. מה עלה בגורל התוכנית, כיצד יצאו לפועל שתי היוזמות - לא אפגע במתח (spoiler), ראו זאת בעצמכם.
אפשר להתווכח על ייצוג היהודי כרודף אכזר ואפשר גם לבקר את האלימות בסרט, בעיקר את קירקוף הנאצים על-ידי החבורה הנוקמת. כדאי להיזכר גם באינדיאנים שנהגו כך בדיוק, כמנהג אבותיהם. זהו סרט עשוי ביד רמה על-ידי במאי מלא התלהבות שהקולנוע בוער בעצמותיו. על כך יעידו גם השחקנים בסרט הדוקומנטרי שנעשה על יצירת הסרט.
רשימת השחקנים מרשימה: בראד פיט, כריסטוף וולץ, דיאן קרוגר, מייק מאיירס, סם לוין, אלי רות, ג'ולי דרייפוס, כולם שמחו לשתף פעולה עם הבמאי טרנטינו. בראשם השחקן בראד פיט, המגלם את מפקד קבוצת ה"ממזרים", קצין בעל מבטא טקסני לא מבריק במיוחד, אך בעל נוכחות. יש לציין לטובה גם את השחקן האוסטרי, כריסטוף וולץ, המגלם את הקצין הנאצי המדבר שלוש שפות.
טרנטינו הקפיד הפעם להעביר את שפת הגיבורים כל אחד בלשונו הוא, אנגלית, גרמנית וצרפתית, כדי לשמור על אותנטיות הסיפור, אם כי הפרטים ההיסטוריים לא בהכרח אמיתיים. יש גם רגעים הומוריסטים, כמה שיאי מתח, ובניית נרטיב עם קרשנדו עלילתי הגורם לפורקן, קתרזיס, בסוף, כיאה לכל דרמה.
לאורך הסרט נשמרת החזות הויזואלית של העלילה הממוקדת בשנות ה-40' - הביגוד, הריהוט, האווירה, הצבעוניות והטון.
כדאי לשים לב גם למוזיקה: יש שילוב קטעים ממוסיקת מערבוני הספגטי של אניו מוריקוני, ונעימת השיר 'עלי קיץ ירוקים' מהסרט 'אלמו' - עם ג'ון ווין ועוד.
פרסים: בפסטיבל קאן 2009 זכה כריסטוף וולץ בפרס השחקן הטוב ביותר וטרנטינו היה מועמד לפרס הסרט הטוב ביותר (כיפת הזהב - golden palm).
תאריך:  10/12/2009   |   עודכן:  10/12/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נקמתם של היהודים
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
זה סרט מייגע וטרחני
אלטע קאקער  |  10/12/09 17:37
2
כמו נקמתם של שמעון ולוי הגיבור
קורןנאוה טבריה  |  11/12/09 06:42
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד אברהם פכטר
הכתובת נמצאת על הקיר - "אירן, גרעין, תקל ופרסין". ישראל שוב לבד מול האיום האירני    זו העת למנהיגות אמיצה ונבונה
אליקים העצני
איזו מדינה יכולה לתת מכה כזאת לאזרחיה? אובמה, למשל, האם היה יכול לגזור גזירה כזאת בארה"ב? כמובן, שלא
ד"ר עליזה זיידמן
אין תרופה להצטננות    הטיפול כולל בעיקר מנוחה, נוזלים וטיפול תומך    הטיפול בשפעת בדרך-כלל סימפטומטי ונועד להקל על תלונות החולה וכולל מנוחה, הורדת חום באמצעות אמבטיות מים פושרים או רטיות
מנחם רהט
הנסיך של הליכוד, תעודת היושר של נתניהו, שסחף מצביעים רבים מן הימין לטובת הליכוד בזכות האינטגריטי שלו, פנה עורף למצביעיו
עמוס שריג
כל החוליים שבאו עלינו עד כה, ושהשמאל הוא אביהם מולידם, עוברים עלינו שוב, הפעם מכיוון הימין הלא אחראי ש"שידרג" אותם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il